Fotbal intern

Nicolo Napoli s-a răzbunat pe Mircea Rednic! Ce s-a întâmplat la U Craiova în urmă cu 17 ani

10.04.2021 | 15:41
Nicolo Napoli sa razbunat pe Mircea Rednic Ce sa intamplat la U Craiova in urma cu 17 ani
ADVERTISEMENT

Nicolo Napoli s-a răzbunat pe Mircea Rednic pentru un episod întâmplat în urmă cu 17 ani la Universitatea Craiova. Recent, „Puriul” a fost demis de la cârma Viitorului pentru rezultatul negativ în fața formației italianului, Poli Iași, ultima clasată din Liga 1. Moldovenii au câștigat cu 2-1. 

A fost a treia oară când Mircea Rednic a fost demis de la o echipă chiar de ziua sa. Astfel, Rapid și Gent sunt celelalte două formații care i-au oferit un „cadou” neplăcut experimentatului antrenor, cel care a împlinit 59 de ani pe 9 aprilie.

ADVERTISEMENT

Viitorul va juca în play-out, iar ultimele zvonuri anunță că Gică Hagi va fi cel care va coordona activitatea echipei în lupta pentru o clasare cât mai bună și, de ce nu, ocuparea primei poziții, cea care duce la un baraj pentru un loc de cupă europeană.

Răzunarea lui Nicolo Napoli! Mircea Rednic l-a înlocuit pe italian la Craiova în urmă cu 17 ani! Cum a fost umilit Napoli de Dinel Staicu

Nicolo Napoli a avut mereu o slăbiciune pentru Craiova și a avut mai multe mandate de antrenor în Bănie. Prima sa experiență nu s-a terminat deloc bine. În ianuarie 2004, echipa Craiovei se reunea sunt comanda noului antrenor, Nicolo Napoli, iar lucrurile ce au urmat sunt de domeniul fantasticului.

ADVERTISEMENT

La mai puțin de o lună distanță, Adrian Mititelu, președintele clubului, își dă demisia, fiind nemulțumit de plecările lui Ionuț Rada și Ionuț Stancu la Rapid. Napoli și „secundul” Beldeanu sunt destinuiți. Patronul Dinel Staicu încearcă să-l numească pe Pavel Badea antrenor, însă actualul director al Clubului Sportiv Universitatea Craiova devine, până la urmă, președinte.

Staicu face o mișcare care s-a dovenit una dintre cele mai proaste din istoria Băniei fotbalistice. Îl numește pe Marius Lăcătuș antrenor, însă fanii fac scandal, iar „Fiara” este alungată din Craiova. Nicolo Napoli este reinstalat, însă nu rezistă prea mult. Stă câteva meciuri oficiale și reușește următoarele rezultate: 1-1 cu Oțelul Galați, 1-4 cu Bacău, 1-0 cu Bistrița. Patronul nu îl avea deloc la inimă, iar Napoli este forțat să întrerupă contractul, dar aici apar „umilințele” din partea lui Staicu.

ADVERTISEMENT

Pentru că refuza să semneze rezilierea contractului, Napoli a fost trimis într-o garsonieră în cartierul „Craiovița Nouă”, iar mașina sa de serviciu devine o Dacie, modelul 1100. Nemulțumit de tratamente și pentru că Dinel Staicu îl trimitea la Centrul de Copii și Juniori, Nicolo Napoli părăsește Craiova. Toate aceste tratamente au fost făcute pentru ca Mircea Rednic să fie adus antrenor. Nici această mutare nu a adus rezultatele așteptate, ba mai mult, „Puriul” a fost criticat pentru timpul petrecut la U Craiova și se spune că are o mare parte din vina pentru faptul că echipa Craiovei a retrogradat pentru prima dată în istorie la capătul sezonului 2004-2005.

„E simplu să calculăm ce vină are Rednic la retrogradarea Craiovei. A dat afară 10 titulari din 11, care terminaseră campionatul pe locul patru, a adus jucători mult mai slabi și Craiova a retrogradat. Calculați voi în procente cât din retrogradarea Universității îi aparține lui Mircea Rednic,” spunea Corneliu Papură despre omul care l-a dat afară de la Craiova.

Mircea Rednic nu a rezistat prea mult la Viitorul. A fost dat afară din lipsa rezultatelor. Napoli caută o stabilitate la Poli Iași

Doar 17 meciuri a bifat Mircea Rednic la echipa patronată de Gheorghe Hagi, iar obiectivul calificării în play-off a fost ratat. Adus în decembrie 2020, tehnicianul de 59 de ani o lasă pe Viitorul pe locul 11, cu 31 de puncte.

ADVERTISEMENT

„Din cauza lipsei de rezultate, conducerea FC Viitorul Constanța a decis să întrerupă colaborarea cu antrenorul Mircea Rednic, căruia îi mulțumim pentru munca depusă pentru clubul nostru”, a fost anunțul de pe pagina de socializare a clubului lui Hagi.

De partea cealaltă, Nicolo Napoli nu are parte de prea multă liniște la Iași, echipă care este pe ultima poziție în clasament.  „Echipa vede asta, că nu este linişte la club, dar eu vreau ca jucătorii să îşi facă meseria lor, împreună cu staff-ul şi să fim toţi împreună. Avem nevoie de linişte şi avem nevoie de puncte, iar fără linişte puncte nu pot fi câştigate,” a spus Napoli la ultima conferință de presă.

  • 22 de puncte are Poli Iași, „lanterna roșie” a campionatului
  • 2 victorii, 9 egaluri și 6 înfrângeri a strâns Mircea Rednic la Viitorul
ADVERTISEMENT