Sport

Nicolo Napoli și-a primit atacantul de care avea nevoie la FC U Craiova! I-a depășit pe Juan Bauza și Yassin Bahassa în topul golgheterilor

Nicolo Napoli a găsit atacantul mult dorit la FC U Craiova 1948, iar tehnicianul italian l-a transformat în golgheterul formației din Bănie.
27.04.2023 | 17:48
Nicolo Napoli sia primit atacantul de care avea nevoie la FC U Craiova Ia depasit pe Juan Bauza si Yassin Bahassa in topul golgheterilor
Nicolo Napoli și-a primit atacantul de care avea nevoie la FC U Craiova! I-a depășit pe Juan Bauza și Yassin Bahassa în topul golgheterilor. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Deși s-a plâns de lipsa unui atacant în formă la FC U Craiova 1948 la începutul anului 2023, Nicolo Napoli a găsit cea mai bună soluție în lotul formației sale. Italianul i-a schimbat poziția lui Aurelian Chițu, iar fostul elev al lui Gică Hagi i-a întrecut în clasamentul golgheterilor pe Juan Bauza și Yassine Bahassa.

Nicolo Napoli și-a primit atacantul mult dorit la FC U Craiova 1948! Aurelian Chițu strălucește în ofensiva oltenilor

FC U Craiova 1948 se bate pentru cupele europene la 14 ani de când formația lui Adrian Mititelu rata calificarea în preliminariile Europa League în fața celor de la FC Vaslui. Trupa lui Nicolo Napoli este liderul din play-out cu 28 de puncte, la fel ca și Petrolul Ploiești, însă „lupii galbeni” nu au obținut licența UEFA.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul italian îi pregătește intens pe elevii săi pentru confruntarea cu Chindia Târgoviște programată vineri, de la ora 20:30, pentru a câștiga cele trei puncte. Nicolo Napoli și-a primit atacantul mult dorit în 2023, iar suporterii oltenilor așteaptă goluri din gheata lui Aurelian Chițu.

FC U Craiova 1948 a fost nevoită să îi găsească un înlocuitor lui Andrea Compagno după transferul la FCSB din vara anului 2022. Adrian Mititelu l-a transferat pe Jibril Ibrahimi din Republica Moldova, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, însă tânărul vârf nu a confirmat la gruparea din Bănie.

ADVERTISEMENT

Nicolo Napoli îi mai are la dispoziție pe Vladislav Blănuță, George Ganea și Aurelian Chițu, însă în primele partide din 2023 le-a cerut conducerii un atacant în formă oficialilor: „Sper ca patronul înțelege că noi avem nevoie de un vârf în față, care să facă treabă bună”.

Totuși, Nicolo Napoli a găsit cea mai bună soluție pentru postul din ofensivă în lotul „alb-albaștrilor”, iar italianul s-a dovedit a fi inspirat. Tehnicianul l-a titularizat pe poziția de vârf pe Aurelian Chițu și fostul jucător de la Farul Constanța s-a dovedit a fi atacantul perfect pentru FC U Craiova 1948.

ADVERTISEMENT

Aurelian Chițu are patru reușite în ultimele trei etape din SuperLiga, fiind golgheterul oltenilor peste Juan Bauza și Yassin Bahassa cu patru, respectiv cinci goluri. Acesta a sosit la formația din Bănie la jumătatea sezonului trecut, însă nu și-a putut face debutul în tricoul lui FC U Craiova 1948 decât în actuala ediție din SuperLiga.

  • 8 goluri a marcat Aurelian Chițu pentru FC U Craiova în actuala ediție a SuperLigii. El mai are o reușită și în Cupa României
ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 se pregătește de cupele europene! Formația lui Adrian Mititelu a primit licența UEFA

Adrian Mititelu este aproape de cea mai mare performanță ca finanțator la FC U Craiova 1948, fiind aproape de prima participare în cupele europene. Oltenii au primit o veste mare din partea Federației Române de Fotbal aproape la sfârșitul lunii aprilie.

FC U Craiova 1948 a anunțat că FRF a acordat licența pentru participarea în competițiile europene din sezonul 2023-2024. La fel ca și în play-off, lupta pentru primele poziții din play-out este încinsă, dar oltenii speră să termine pe primul loc în această ediție din SuperLiga.

„Comisia de licențiere din cadrul Federației Române de Fotbal a acordat clubului Fotbal Club Universitatea 1948 licența pentru participarea în competițiile organizate de UEFA, în sezonul 2023/24”, se arată în postarea de pe pagina oficială a FC U Craiova 1948.

ADVERTISEMENT