Se reduce nicotina din ţigări

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
30/07/2017, 00:00
Se reduce nicotina din ţigări GALERIE FOTO

Agenţia americană de produse alimentare şi medicamente (FDA) a anunţat că intenţionează să reducă nicotina din ţigări la un nivel care să nu dea dependenţă pentru fumători. Este prima data când autorităţile federale încearcă să încurajeze americanii să renunţe la fumat vizând direct substanţa care provoacă dependenţă. Până în prezent, măsurile anti-fumat constau doar în avertismentele faţă de pericolele fumatului lipite pe pachetele de ţigări şi taxe.

FDA a anunţat că amână cu câţiva ani intrarea în vigoare a reglementărilor pentru trabuce şi ţigările electronice şi impunerea obligativităţii producătorilor de astfel de ţigări pentru a obţine aprobarea sa pentru comercializarea produselor. Fabricanţii de trabucuri, pipe şi narghilele vor trebui să se supună noilor reguli din 2021, iar în cazul ţigărilor electronice din 2022.

Nicotina tigari. Este încurajată folosirea ţigărilor electronice

“Cea mai mare parte a deceselor şi bolilor din cauza tutunului rezultă din dependenţa de ţigări, singurul produs ce poate fi consumat legal care ucide jumătate dintre persoanele care îl utilizează mult timp”, a declarat administratorul FDA, Scott Gottlieb. Acesta militează pentru descurajarea oamenilor să fumeze ţigări convenţionale, în favoarea produselor care conţin nicotină, dar sunt mai puţin nocive, precum ţigările electronice.

Pentru Matthew Myers, preşedinte al “Campaign for Tobacco-Free Kids”, un ONG influent în lupta împotriva tutunului în rândul tinerilor, această propunere a FDA “reprezintă o abordare îndrăzneaţă şi completă cu potenţialul de a accelera progresul pentru reducerea tabagismului şi mortalităţii”. Industria tabacului din SUA se confruntă cu o scădere continuă a numărului de fumători, ajuns la un nivel fără precedent – numai 15% dintre adulţi fumează.

Închide ×