News

Nicu, fiul cel mic al lui Nicolae Ceaușescu, adolescență pierdută în aburii alcoolului: „A fost un huligan bețiv”

09.09.2019 | 18:10
Nicu fiul cel mic al lui Nicolae Ceausescu adolescenta pierduta in aburii alcoolului A fost un huligan betiv
Nicu Ceaușescu și-a petrecut tinerețea în alcool *foto: adevarul.ro

Nicu Ceaușescu, mezinul familiei Ceaușescu, a fost considerat mult timp drept posibilul succesor la conducerea partidului și a țării. Acesta a dus o viață de excese și a murit la numai 45 de ani din cauza unei boli grave. De altfel, Nicu Ceaușescu era cunoscut drept un băutor înrăit. Potrivit fostului șef al spionajului român și consilier al familiei Ceaușescu, Ion Mihai Pacepa, Ceaușescu jr. a terorizat Bucureștiul cu bețiile sale încă din anii adolescenței.

Nicu Ceaușescu, un bețiv notoriu încă din adolescență

După ce a primit azil politic în SUA în 1980, Pacepa a scris în cartea sa, „Orizonturi roșii”, despre adolescență zbuciumată a lui Nicu Ceaușescu. „La vârsta de 14 ani a fost apreciat pentru că a devenit bărbat violând o colegă de clasă, dîndu-i-se prin urmare prima lui maşină. Când a împlinit 15 ani, a primit primul său vapor. Iar la vârsta de 16 ani, a devenit un huligan beţiv, scandalizînd tot Bucureştiul cu accidentele de maşină şi violurile sale”, scria fostul șef al spionajului român.

Pacepa mai spune că singura discuție pe care a purtat-o dictatorul Ceaușescu cu fiul său în care a abordat tema alcoolismului a fost una succintă: „Zvonurile despre „boala” sa au ajuns la urechile lui Ceauşescu. ”Lasă băutuira şi apucă-te de muncă”, a fost singurul ajutor pe care Ceauşescu i l-a dat lui Nicu, atunci când a găsit cîteva minute pentru el”, a mai scris Pacepa, în „Orizonturi roșii”.

Nicu Ceaușescu și-a petrecut tinerețea în alcool
Nicu Ceaușescu și-a petrecut tinerețea în alcool și băutură *foto: adevarul.ro

Ce băuturi prefera Nicu Ceaușescu

Pacepa a relatat și ce băuturi prefera fiul lui Nicolae Ceaușescu. „Nicu era băutor zdravăn încă din adolescenţă, când obişnuia să dispară deseori de acasă, fiind găsit peste câteva zile, beat pulbere, în casa vreunui prieten sau în vreun restaurant prăpădit. Pe vremea aceea el obişnuia să bea orice, de la ţuică, un coniac tare din prune asemănător şliboviţei (băutură naţională românească), la vodcă, Cointreau sau şampanie. Acum avea 27 de ani şi bea numai whisky Johnny Walker, Black Label”, a mai completat fostul șef al spionajului român.

La Revoluție, Nicu Ceaușescu a fost arestat pentru genocid după ce a fost acuzat că a omorât peste 100 oameni din Sibiu în acele zile. După doi ani de procese, el a primit o condamnare la cinci ani, după ce i-a fost schimbată încadrarea. În 1992 a fost eliberat condiționat, din motive medicale. Avea însă să moară la 25 septembrie 1996, la numai 45 de ani, într-o clinică din Viena. Acolo și-a găsit sfârșitul fiind bolnav de ciroză.