Fotbal international

Nicu Stanciu prinde transferul carierei? O forţă din Bundesliga îl vrea pe român

14.10.2018 | 10:44
Nicu Stanciu prinde transferul carierei O forta din Bundesliga il vrea pe roman

Nicolae Stanciu este aproape de un nou transfer de senzaţie. Mijlocaşul român este dorit de Borussia Monchengladbach, care a început foarte bine sezonul în Bundesliga şi care speră să prindă unul dintre locurile de Champions League.

Italienii de la calciomercato.com scriu despre interesul mai multor echipe pentru fostul jucător de la FCSB: “Calităţile şi personalitatea lui Stanciu au fost vizibile încă de când evolua la Steaua Bucureşti. A fost dorit de multe echipe, inclusiv Inter şi Milan interesându-se de el. A ajuns în cele din urmă la Anderlecht, pentru ca acum să primească moştenirea grea a lui Tomas Rosicky, unul dintre cei mai mari jucători care au îmbrăcat tricoul Spartei Praga.

Nicu Stanciu când a semnat cu Sparta Praga
Nicu Stanciu când a semnat cu Sparta Praga

Stanciu, transferul carierei? “Gladbach va avea concurenţă serioasă”

Decizia de a merge în Cehia i-a surprins pe mulţi, iar acum Stanciu pare gata de o nouă provocare, mai ales că echipa sa nu a prins grupele Europa League. El caută o echipă importantă la care să îşi demonstreze calităţile şi există un interes crescut din partea mai multor cluburi. Borussia Monchengladbach e gata să facă o ofertă, însă va avea o concurenţă serioasă”

Nicu Stanciu este cel mai scump jucător care a plecat vreodată din Liga 1. FCSB a încasat 9,8 milioane de euro în schimbul lui Stanciu, Anderlecht reuşind la vremea respectivă cel mai scump transfer din istoria clubului. Stanciu nu a confirmat în Belgia şi a fost cedat la Sparta Praga pentru aproximativ 4,5 milioane de euro.

Nemţii visează la Champions League

Borussia Monchengladbach a câştigat 5 titluri în istoria sa în Bundesliga. Nemţii au câştigat Cupa UEFA de două ori (1974–75, 1978–79) şi a fost finalistă în Cupa Campionilor Europeni (1976-1977). În ultima perioadă de mercato, Gladbach a cheltuit 32 de milioane de euro pentru transferuri. Nemţii au cheltuit 23 de milioane de euro din această sumă pe Alassane Plea de la Nice.

În acest sezon, Gladbach are un parcurs foarte bun, fiind pe locul 3 în Bundesliga cu 14 puncte obţinute în primele 7 etape.