News

Niculae Bădălău a fost revocat de la Curtea de Conturi. Parlamentul a luat decizia aproape în unanimitate

Parlamentul l-a lăsat pe Niculae Bădălău fără slujba de la Curtea de Conturi. Fostul deputat PSD avea un salariu lunar de peste 5.000 de euro
05.12.2022 | 14:41
Niculae Badalau a fost revocat de la Curtea de Conturi Parlamentul a luat decizia aproape in unanimitate
Nicolae Bădălău a fost revocat din funcţie Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Parlamentul a adoptat luni decizia de revocare a lui Niculae Bădălău din funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi, decizia fiind luată şi în plen, după ce a fost avizată cu unanimitate de voturi în comisiile de buget-finanţe. În plen, doar un singur parlamentar s-a abţinut, restul fiind pentru revocarea lui Bădălău.

Votul asupra lui Bădălău, prilej de plată a unor poliţe politice

Decizia pentru declanşarea procedurii de revocare din funcţie a lui Nicolae Bădălău a fost luată săptămâna trecută de Birourile permanente reunite. Fosta sa formațiune, PSD, dar și USR au cerut demisia lui sau revocarea din funcție, după ce acesta a fost arestat, în urma unei anchete a DNA.

ADVERTISEMENT

Potrivit procurorilor anticorupţie, în datele de 9 august şi 19 noiembrie, Niculae Bădălău, în calitatea de consilier de conturi în cadrul Curţii de Conturi a României şi vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul aceleiaşi instituţii, i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract privind “Reabilitare sistem de alimentare cu apă potabilă”, estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA, unei societăţi administrate de o rudă a acestuia, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unei persoane din conducerea Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanţarea a două proiecte depuse la această instituţie de către primăria respectivă.

La dezbaterile din comisii, deputatul USR Claudiu Năsui a subliniat că Nicolae Bădălău a fost propus de PSD pentru această funcţie de la Curtea de Conturi şi de la Autoritatea de audit.

ADVERTISEMENT

“Domnul acesta avea un salariu de peste 5.000 euro pe lună. Aici pică un mit al statul român că salariile mari cumva previn corupţia. Iată că cu 5.200 euro pe lună de la statul român, cu sporuri, diurnă pentru că făcea şi faimoasa hoţie de a-şi pune domiciliul în alt judeţ pentru a putea lua şi bani de diurnă, avea aceste sume extraordinare şi cu toate acestea salariul acesta extraordinar nu a prevenit corupţia.

Aş vrea măcar pentru grupurile care propun oameni, că a propus şi USR şi PNL în diverse instituţii şi noi ne mândrim cu oamenii pe care i-am pus noi în aceste instituţii, să se gândească mai bine în momentul în care fac alegerile acestea pentru că este vorba şi de onoarea României, nu numai de onoarea unui grup politic”, a spus Claudiu Năsui.

ADVERTISEMENT

Curtea de Apel Bucureşti a decis ca Niculae Bădălău să fie arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi trafic de influenţă, într-un dosar în care este acuzat că i-a oferit mită 170.000 de euro unui primar din judeţul Giurgiu, în schimbul acordării unor contracte de lucrări publice.

Tags: