Fotbal intern

Niculae a făcut lumină în cazul transferului lui Ioniţă! “Rapid se desfiinţa fără banii de la Astra”

Patronul Astrei, Ioan Niculae, a dezvăluit în ce condiţii s-a realizat transferului lui Alexandru Ioniţă de la Rapid la gruparea giurgiuveană....
15.06.2014 | 15:26
Niculae a facut lumina in cazul transferului lui Ionita Rapid se desfiinta fara banii de la Astra

Patronul Astrei, Ioan Niculae, a dezvăluit în ce condiţii s-a realizat transferului lui Alexandru Ioniţă de la Rapid la gruparea giurgiuveană.

“Înţelegerea dintre Astra şi Rapid a fost foarte simplă. Astra a cumpărat 50 la sută din drepturile federative ale jucătorului Ioniţă Alexandru. Contractul a fost semnat de Adrian Zamfir, iar Astra a dat toţi banii pe 50% din jucător. Ne-am trezit apoi că am fost sunaţi de administratorul judiciar, de o doamnă (n.r. Cristina Andronache), care a spus că dînsa nu e de acord cu acest contract, că domnul Zamfir nu avea voie să semneze aşa ceva fără aprobarea dînsei. Dar banii i-a luat. Banii nu au intrat în contul personal al domnului Zamfir, ci în al clubului, cu o factură emisă de doamna administrator judiciar. Domnul Zamfir a venit cu o decizie AGA (Adunarea Generală a Acţionarilor) pe care noi am verificat-o pe site, că dânsul este director general şi putea să angajeze legal societatea”, a declarat Niculae Digi Sport.

ioan-niculae-660x400

În consecinţă, s-a semnat un nou contract, pentru ca Rapid să aibă mai mulţi bani de trecut în dosarul de reorganizare care a fost aprobat de instanţă în această primăvară. Ioan Niculae a spus că administratorul judiciar nu a ţinut cont de titlul de act amiabil încheiat în a doua fază, iar imediat a început să preseze clubul giurgiuvean pentru achitarea a încă 300.000 de euro, pentru restul de 50% din drepturile federative asupra lui Alexandru Ioniţă.

“Cert e că dînsa în continuare a refuzat să semneze contractul iniţial facut, pentru 50 la sută şi a zis că semnează pînă la urmă contractul, dar să îşi ia o nouă aprobare a creditorilor, cu condiţia să cumpărăm sută la sută din Ioniţă, cu plata pînă în luna mai. I-am zis că nu vrem 100%, nu am făcut astfel de planuri, nici din punct de vedere financiar noi nu avem în bugetul clubului să dăm atîtea sute de mii de euro pe Ioniţă, care n-a prins nimic să joace la Astra. Fără banii de la Astra, Rapid se desfiinţa în iarnă. Zamfir a primit 300.000 de euro de la Astra şi i-a dat la Rapid, a plătit toate drepturile jucătorilor pînă la un moment dat şi a achitat şi cantonamentul de iarnă”, a mai spus finanţatorul Astrei Giurgiu.

“Treaba asta atît de agresivă din partea dînsei cred că nu face bine clubului Rapid. A fost o forţare, poate şi în ideea de a obţine aprobarea instanţei pentru planul de reorganizare. Eu am înţeles-o şi am semnat aceste hîrtii, dar i-am spus: ‘Doamnă, facem actul amiabil.’ Numai că acest lucru s-a uitat de către doamna Andronache şi de a doua zi a început să ne preseze să dăm banii. E adevărat că nu puteam prezenta vorbele în instanţă, dar partea cu obrazul e o parte din afacere.”, a încheiat Ioan Niculae.