Sport

Monica Niculescu, victorie de sacrificiu cu Maria Şarapova: “Mi-am făcut injecţii în genunchi”

Monica Niculescu a explicat cum a reuşit să o învingă pe Maria Şarapova în turneul de la Doha, fost număr 1 WTA.
13.02.2018 | 11:13
Monica Niculescu victorie de sacrificiu cu Maria Sarapova Miam facut injectii in genunchi

UPDATE: 13.02., ora 11:00: Monica Niculescu a vorbit după victoria cu Maria Şarapova spunând că a reuşit să se impună deşi nu se afla în cea mai bună formă fizică: “Mi-am făcut nişte injecţii în genunchi. Am avut nişte probleme foarte, foarte mari cu genunchii în iarnă şi mi-am făcut tratamente. Mă simt mai bine. Sigur, mă dor, dar măcar nu mai am durerile acelea groaznice de anul trecut. Îmi doresc sănătate, să stau cum sunt acum. Mă bucur că merge bine. În anii ăştia, am fost mereu top 50, top 100 şi încă îmi doresc asta şi simt că pot”, a spus românca la un post de televiziune. 

Monica a declarat că îşi va aminti tot timpul această victorie: “Sigur, sigur, o să-mi amintesc tot timpul de această victorie, de acest teren magnific, de această zi. A fost foarte, foarte frumos, mi-a plăcut mult de tot. M-am simţit bine, deşi păream acolo supărată, pentru că îmi doream şi simţeam că se poate. Condiţiile erau grele, pentru că dădea foarte bine, foarte lung, a dat foarte mult pe tuşă, a dat şi acele chestii, nu ştiu, din slice. Mă ataca tot timpul, punea presiune pe servă. Au fost trei ore foarte grele şi mă bucur că am rezistat fizic şi că am putut să fiu puternică.”


Monica Niculescu a reuşit să treacă de Maria Şarapova, scor 4-6, 6-4, 6-3, în primul tur al turneului WTA Premier 5 de la Doha, dotat cu premii totale în valoare de peste 3 milioane de dolari. Sportiva ajunsă de 30 de ani a explicat cum stilul ei de joc, bazat în special pe lovituri repetate de slice, au reuşit să o enerveze pe Şarapova.

“Antrenorul mi-a spus că da, i-am intrat în cap. Dar în timpul meciului, nu m-am gândit la asta. Mi-am spus că ea e o jucătoare mare, care evoluează fantastic şi am vrut la rândul meu să mă concentrez pe fiecare lovitură. Era prima oară când joc contra ei, nu ştiam la ce să mă aştept.“, a explicat jucătoarea din România.

Niculescu a recunoscut însă valoarea fostului număr 1 mondial

“Când am văzut că şi ea apelează la slice, dar şi ce lovituri are în arsenal, am înţeles de ce a fost numărul unu mondial şi a câştigat atâtea Grand Slam-uri. Nu a fost deloc uşor contra ei, e o jucătoare formidabilă. Câteodată i-am trimis mingi foarte joase şi ea a reuşit nu doar să returneze, dar să facă winners de acolo. Antrenorul mi-a zis că i-am intrat în cap, însă eu în acele momente mă gândeam doar la cât de bine poate să lovească şi cum să îmi menţin eu nivelul cât mai sus.“, a spus Niculescu.

Sportiva născută la Slatina este de părere că a reuşit să o enerveze pe Şarapova cu stilul ei de joc incomod: “Cheia a fost că am înţeles bine jocul ei. Nu i-am oferit ritm şi consider că modul în care joc eu, un pic ciudat, a incomodat-o (n.r.râde)“, a mai spus sportiva din Slatina.

Niculescu a primit în urma prestaţiei de la Doha un cec în valoare de 17.325 de dolari şi 90 de puncte WTA. Jucătoarea din România se va duela cel mai probabil cu Magdalena Rybarikova în următorul tur, cea care va juca cu Fatma Al Nabhani, beneficiara unui wild card.