Life

Niculina Stoican, gest impresionant pentru Nicolae Botgros. Ce i-a oferit la aniversarea de 70 de ani

Niculina Stoican, faptă remarcabilă pentru dirijorul Nicolae Botgros. Ce i-a dăruit renumita artistă când a împlinit 70 de ani.
21.03.2023 | 19:58
Niculina Stoican gest impresionant pentru Nicolae Botgros Ce ia oferit la aniversarea de 70 de ani
Niculina Stoican, faptă remarcabilă pentru dirijorul Nicolae Botgros. Ce i-a dăruit când a împlinit 70 de ani. Sursa foto: Instagram. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cântăreața de muzică populară a făcut un gest impresionant pentru celebrul artist din Republica Moldova. Ce i-a oferit solista din Oltenia la aniversarea de 70 de ani care a avut loc în data de 25 ianuarie.

Niculina Stoican, faptă remarcabilă pentru dirijorul Nicolae Botgros. Ce i-a dăruit când a împlinit 70 de ani

Niculina Stoican a reușit să facă o faptă remarcabilă pentru dirijorul Nicolae Botgros căruia i-a dăruit pachetul aniversar de 30 de ani de la Ansamblul Folcloric Maria Tănase, instituție pe care o conduce pe ani buni.

ADVERTISEMENT

Cadoul cuprinde o paporniță care este simbolul oltenilor. În poșetă interpreta de muzică populară a mai adăugat un disc de vinil, o sticlă de zaibăr – vinul olteanului și o bucățică de maramă oltenească, confecționată din mătase și borangic.

De asemenea, în paporniță s-a mai regăsit și o hartă a României, făcută sub formă de iconiță cu un mesaj inedit: „Păstrează-ți țara ca pe o icoană!”. Vedeta susține că solistul din Republica Moldova a fost extrem de emoționat.

ADVERTISEMENT

„Atunci când cunoști oamenii este foarte simplu să îți vină idei. Maestrul este un om foarte special și foarte legat de România, sufletește! Orice este legat de România pe dumnealui îl sensibilizează.

Eram sigură că va fi sensibilizat, iar eu am fost așa de emoționată că după ce i-am făcut urări și i-am adus gânduri bune de la Craiova, domnia sa a dorit să spună câteva cuvinte. Era foarte emoționat, îmi cerea microfonul, iar eu mă blocasem și nu îi dădeam microfonul.

ADVERTISEMENT

Mai primise daruri, dar discurs nu ținuse. Cunoscându-i sufletul, pe parcursul acestor ani, am știut să îi dăruiesc ceva care să-i deschidă, în toată oboseala prin care trecea și toată tensiunea.

Au fost trei zile de spectacol, dumnealui a avut o încărcătură puternică și era foarte greu să își mai găsească și cuvintele și să le mulțumească tuturor celor de la care a primit daruri”, a declarat Niculina Stoican pentru wowbiz.ro.

ADVERTISEMENT

Niculina Stoican, cadouri speciale pentru Nicolae Botgros

Niculina Stoican a mai subliniat că în fiecare an a avut cadouri speciale pentru Nicolae Botgros. Interpreta de muzică populară din Oltenia i-a oferit în urmă cu ceva vreme un mănunchi de grâu, legat cu tricolorul.

Și cu această ocazie renumitul dirijor s-a emoționat enorm și a început să lăcrimeze, semn că i-a plăcut darul primit de la colega sa de breaslă. Totodată, solista a mai dezvăluit că dirijorul a primit numeroase diplome omagiale.

„Nu a ținut discurs la niciunul dintre ei. La mine a fost altceva. Eu am știut că va reacționa așa. Și a ținut un discurs și a spus: «Să știe toată lumea că eu nu am bătut toba».

Adică toba este un instrument de sine stătător, mai ales pentru parte de Moldova, și mă refer la Moldova noastră”, a mai spus Niculina Stoican despre gestul cu care l-a impresionat pe Nicolae Botgros.

ADVERTISEMENT