News

Ce a decis primarul Nicușor Dan legat de trenul metropolitan și de extinderea magistralei de metrou

Cu o Capitală răvășită de lipsa căldurii și a apei calde în multe cartiere, primarul Nicușor Dan a anunțat ce a discutat cu ministerul transporturilor privind extinderea metroului și realizarea trenului metropolitan.
08.01.2022 | 18:31
Ce a decis primarul Nicusor Dan legat de trenul metropolitan si de extinderea magistralei de metrou
ADVERTISEMENT

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat concluziile negocierilor purtate cu reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor. Părțile au abordat două subiecte fierbinți: extinderea magistralei de metrou M4 şi dezvoltarea proiectului trenului metropolitan, al cărui studiu de prefezabilitate se apropie de final.

”Alături de colegii specialişti în mobilitate urbană din Primăria Capitalei, am avut azi o întâlnire cu reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, pentru a discuta despre două proiecte de transport importante din Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan despre extinderea magistralei de metrou M4: ”Trebuie integrate mai multe facilităţi urbane”

Primul subiect a fost extinderea magistralei de metrou M4, pentru care Primăria Generală trebuie să dea aviz pe PUZ în perioada următoare. Discuţia este complexă, pentru că trebuie integrate mai multe facilităţi urbane, dar există deschidere de ambele părţi pentru a ne încadra în termenele de finanţare”, a notat Nicuşor Dan, pe contul său oficial de Facebook.

Și proiectul trenului metropolitan, practic metroul de suprafaţă al Bucureștiului, se află pe un făgaș promițător, dacă ar fi să să considerăm drept valabile declarațiile politicianului care a învins-o pe Gabriela Fiea la ultimele alegeri locale.

ADVERTISEMENT

Studiul de prefezabilitate al metroului de suprafață e aproape gata

”Studiul de prefezabilitate se apropie de final. Avem un parteneriat semnat. Am discutat despre cum putem să împărţim responsabilităţile pentru a grăbi implementarea”, a afirmat Nicușor Dan.

Din păcate pentru Nicușor Dan și pentru cei mai mulți din locuitorii Bucureștiului, marea problemă rămâne alimentarea cu căldură a orașului, în contextul în care peste 500.000 de apartamente sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire.

ADVERTISEMENT

”De sistemul de alimentare cu energie termică al Capitalei beneficiază circa 1.200.000 de locuitori (aproximativ 50% din populația Bucureştiului), respectiv 562.000 de apartamente aflate în 8.200 blocuri şi 600 imobile, 5.600 instituții bugetare, agenți economici şi sere”, se arată într-un raport oficial

Milioane de litri de apă fierbinte se pierd pe oră în rețeaua de termoficare a Bucureștiului

Pentru modernizarea întregii rețele de distribuție și transport a sistemului de termoficare a Capitalei este nevoie de 1,4 miliarde de euro desfășurate pe o perioadă de 20 de ani, preciza în 2018 un document oficial intrat în posesia hotnews.ro.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, în perioada septembrie 2019-septembrie 2020, pierderile din rețeaua de termoficare aproape s-au dublat, circa 2,2 milioane de litri/oră de apă fierbinte ajungând în pământ, se arată într-un comunicat de presă transmis în septembrie 2020 de ELCEN, producătorul de energie termică din Capitală.

 

ADVERTISEMENT