News

Nicușor Banc(one), în super formă! Ce l-a ambiționat pe căpitanul Craiovei

01.11.2020 | 13:41
Nicusor Bancone in super forma Ce la ambitionat pe capitanul Craiovei
ADVERTISEMENT

Căpitanul Universității Craiova, Nicușor Bancu, este într-o super formă și acest lucru s-a văzut și în meciul cu Hermannstadt, de la Mediaș.

Bancu a marcat golul victoriei, iar Știința se menține în fruntea Ligii 1, având opt victorii în cele nouă etape scurse din actualul sezon. FANATIK îți prezintă motivul din spatele formei excelente pe care o traversează fundașul de bancă al oltenilor.

ADVERTISEMENT

În etapa următoare, Știința dă piept cu Chindia Târgoviște, vineri, pe stadionul „Ion Oblemenco”, iar „juveții” sunt mult mai atenți la adversar pentru a nu mai repeta greșeala din jocul cu Academica Clinceni, atunci când i-au luat pe ilfoveni de sus și au pierdut.

Nicușor Banc(one), în super formă! Ce l-a ambiționat pe căpitanul Craiovei

La 28 de ani, Nicușor Bancu este un jucător foarte important pentru Universitatea Craiova. A trecut printr-o accidentare foarte gravă, și-a revenit, a cucerit un trofeu în tricoul alb-albastru și a ajuns căpitan, lucruri deloc de neglijat. Acum, „Bancone”, așa cum este alintat de pătimașii fani ai „Campioanei unei mari iubiri”, pare să-și fi revenit și din punct de vedere al formei sportive.

ADVERTISEMENT

La începutul actualului sezon, căpitanul Craiovei nu a avut prestațiile dorite, mai ales la echipa naționale și mulți s-au grăbit să-l treacă pe „lista neagră”, însă Bancu s-a ambiționat și se descurcă din ce în ce mai bine. Cel mai important moment a fost meciul cu Islanda, când „tricolorii” au pierdut, scor 1-2 și au ratat calificarea la Campionatul European.

În partida de la Reykjavik, Nicușor Bancu a fost lăsat pe banca de rezerve, iar locul său a fost luat de Mario Camora, fotbalistul CFR-ului. Tam-tamul făcut pentru naturalizarea portughezului s-a dovedit nejustificat, deoarece căpitanul campioanei nu s-a dovedit fotbalistul de care avea nevoie naționala, drept dovadă că în meciurile cu Norvegia și Austria nu a mai jucat deloc.

ADVERTISEMENT

Toți specialiștii „au aruncat cu pietre” și au spus că Bancu nu este un fundaș de bandă, ci mai degrabă un jucător ofensiv care nu știe să facă faza de apărare, dar fotbalul modern a arătat că fundașii laterali au un rol foarte important în atacurile echipei. După duelul cu Islanda, echipa națională a dat piept cu Norvegia. Chiar dacă am pierdut cu 0-4, Nicușor Bancu a fost unul dintre cei mai buni jucători, la fel ca în meciul cu Austria și toate jocurile care au urmat după acel episod.

„Eu sunt mai ofensiv”, fraza care îl descrie pe Nicușor Bancu

Faza golului din meciul cu FC Hermannstadt l-a găsit pe Bancu în careul advers, ușor central. Oare dacă Bancu era „mai defensiv”, Știința ar fi plecat cu cele trei puncte din Ardeal? „A fost un meci destul de greu. Au venit peste noi, cu toată echipa, să marcheze golul egalizator la final. Nu se poate să jucăm așa în continuare.

ADVERTISEMENT

Cei din fața televizoarelor sunt morți de inimă. Presiunea este la fiecare meci, dacă vrem să fim acolo sus trebuie să câștigăm. Am suferit la finalizare în acest meci și pe final puteau să ne taxeze. Eu sunt mai ofensiv, astăzi mi-a ieșit am și marcat,” a fost declarația lui Nicușor Bancu la interviurile de după meci.

  • 221 de partide a strâns Nicușor Bancu în tricoul Universității Craiova
  • 23 de goluri și 38 de pase decisive este bilanțul lui la echipa fanion a Olteniei
În trei meciuri de campionat a jucat Bancu după întoarcerea de la națională, cele cu Dinamo, Clinceni și Hermannstadt și în toate a fost printre remarcații din echipa Universității Craiova. În noiembrie, Mirel Rădoi are din nou misiunea „dificilă” de a alege corect fundașul stânga al naționalei, însă forma extraordinară a lui Bancu îi ușurează alegerea selecționerului pentru cele trei jocuri pe care le are România de disputat.

  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – Chindia: 1,77 este cota pentru “sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT