Sport

Încă o lovitură pentru Universitatea Craiova în urma meciului cu FCSB: „Avea dureri mari. Nici nu putea să calce”

Unul dintre cei mai importanți jucători au Universității Craiova a suferit o accidentare în meciul cu FCSB de duminică și riscă să nu mai joace niciun meci în 2021.
29.11.2021 | 13:21
Inca o lovitura pentru Universitatea Craiova in urma meciului cu FCSB Avea dureri mari Nici nu putea sa calce
ADVERTISEMENT

Echipa Universitatea Craiova a fost învinsă cu 3-2 de FCSB, duminică, în cel mai interesant meci al etapei a 17-a a Ligii 1. Golul victoriei a fost marcat de Cordea în minutul 90+1, iar în urma acestui rezultat echipa olteană a coborât pe locul 4 în clasament.

Gruparea din Bănie se află la 17 puncte de liderul CFR Cluj, dar echipa din Gruia urmează să joace de la 20:30, pe teren propriu, cu Academica Clinceni, ultima calsată în ierarhia Ligii 1.

ADVERTISEMENT

Pierdere grea pentru Universitatea Craiova: Nicușor Bancu ar putea rata toate meciurile până la finalul anului

Căpitanul Universității în meciul cu FCSB, Nicușor Bancu, a părăsit terenul în minutul 84, fiind înlocuit de antrenorul Laurențiu Reghecampf cu Mihai Căpățână. Accidentrarea survenise cu un minut înainte, iar jucătorul fusese scos pe marginea terenului pentru a primi îngrijiri medicale.

La finalul meciului, jucătorul trebuia să se prezinte la interviurile de după meci, dar acest lucru nu s-a întâmplat. „Bancu nici putea să calce și a avut dureri mari după meci. De aceea, nici n-a putut să vină la interviuri și să discute cu jurnaliștii”, au declarat surse din cadrul clubului pentru prosport.ro.

ADVERTISEMENT

Anterior, în minutul 76, el mai suferise o accidentare, dar a putut să reia jocul. Nicușor Bancu a avut o ocazie, în minutul 72, să își aducă echipa în avantaj, când scorul era 2-2, dar a fost blocat de portarul Vlad.

Din cauza acestei accidentări, căpitanul „alb-albaștrilor” va fi nevoit să ia o pauză, șansele ca el să mai poată evolua în partidele programate pe finalul anului 2021 fiind extrem de mici.

ADVERTISEMENT

Nicușor Bancu, accidentare serioasă și în meciul cu UTA. A avut nevoit de proteză dentară

Nicușor Bancu nu este la prima situație delicată în această ediție campionat. În minutul 22 al meciului pe care Universitatea Craiova l-a jucat la Arad, cu UTA, pe 14 august, în etapa a 5-a a Ligii 1 (meci câștigat de gazde cu 1-0), jucătorul oltenilor a primit un cot în figură de la Roger.

Arbitrul de centru Adrian Cojocaru a dictat fault, însă fără să-l sancționeze disciplinar pe Roger, motiv pentru care Bancu a protestat vehement. La faza imediat următoare, UTA a fost cât pe ce să înscrie, jucătorul echipei oaspete aflându-se în afara terenului, pentru îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

Mi-a dat dintele jos, trebuie să merg să-mi repar dintele, nici nu pot să vorbesc corect. Cu cotul m-a lovit, cu ce să mă lovească? Doar nu cu piciorul. Se vede foarte clar. Și sus și jos.

Am dinții făcuți praf. Și arbitrul spune că nu e nimic, că e barieră pusă, că protejează mingea. Unde protejează mingea? Eu nu înțeleg. Trebuie să facem neapărat ceva cu arbitrajul. E incredibil așa ceva!

De ce a fost încărcătură? Din cauza arbitrajului. A întărâtat ambele echipe arbitrul, i-a lăsat să joace foarte dur. Tot timpul ne călcau, ne loveau cu cotul. Noi, dacă facem ceva, primim 5 etape de suspendare. Ei nu primesc decât galben și gata, că așa e mereu în România.

Eu, când am avut piciorul rupt, cel care m-a lovit a primit o etapă. Eu, când l-am lovit pe cel de la Botoșani, am primit 3 etape. eu nu înțeleg cum e pedeapsa asta, pentru unii e așa, pentru alții e altcumva. Nu știu dacă e o tentă, dar numai pentru noi se întâmplă asta.

Ei au jucat foarte dur, ăsta n-a fost fotbal, a fost altceva. Când nu câștigi, tot timpul e presiunea. Lumea vrea să câștigăm meci de meci, noi suferim. Am făcut un meci bun etapa trecută, dar iar nu am arătat foarte bine. Avem și mulți accidentați, nu ne putem reveni așa repede”, a declarat Bancu, la finalul partidei cu UTA.

FANATIK a aflat că accidentarea va avea urmări pentru fundașul stânga al Universității Craiova. Concret, un medic stomatolog i-a spus jucătorului că este nevoit să joace cu o proteză dentare timp de ccel puțin 6 luni.


ADVERTISEMENT