Fotbal intern

Nicușor Bancu explică discuţia cu Istvan Kovacs: “Să clarificăm un lucru!” EXCLUSIV

11.03.2019 | 16:43
Nicusor Bancu explica discutia cu Istvan Kovacs Sa clarificam un lucru EXCLUSIV

Universitatea Craiova a reușit să învingă Astra Giurgiu în prima etapă din play-off-ul Ligii 1 Betano, scor 1-0. O fază controversată s-a petrecut în a doua repriză a meciului, când Nicușor Bancu a atins o minge cu mâna în minutul 68 al partidei. După meci căpitanul oltenilor a dezvăluit că a vorbit cu Kovacs despre faza respectivă, în care i-a spus arbitrului că l-a atins în mână mingea. La o zi după meci, FANATIK a vorbit cu tânărul internațional român despre acea fază, care a stârnit un val important de reacţii.

Nicușor Bancu, despre discuția cu Istvan Kovacs: „Am vorbit după meci cu arbitrul, nu la faza respectivă”

„Hai să clarificăm din start un lucru! După meci am vorbit cu Istvan Kovacs, nu în timpul jocului, nu pe teren, cum poate au înţeles greşit unii. Imediat cum s-a terminat partida, arbitrul m-a întrebat de fază. În timpul meciului, la momentul respectiv, nu am vorbit cu el deloc. M-a întrebat după fluierul final dacă m-a lovit mingea. I-am spus că da, că m-a lovit, dar că a fost de foarte aproape, o jumătate de metru și că nu a fost intenție”, spune căpitanul alb-albaştrilor, la 24 ore după meci.

Cum a reacţionat Istvan la dialogul cu Bancu? “Nu mi-a spus nimic apoi, probabil a rămas să vadă şi el faza la televizor, unde, dacă pui pui stop cadru, fără a lăsa faza să curgă la viteza normală a jocului, pare un henţ evident”, a conchis olteanul, în exclusivitate pentru FANATIK.RO.

Nicușor Bancu a devenit căpitanul Craiovei, după plecarea lui Alex Mitriță

Ce preferă căpitanul Craiovei dintre titlul în Liga 1 și grupele Europa League

Căpitanul Craiovei se arată optimist, după ce Ştiinţa a început în play-off cu dreptul: „După victoria asta suntem încrezători, putem să ne batem la titlu. Era important să începem play-off-ul cu dreptul. Doamne ajută să reușim cu FCSB ce am reuşit cu Astra: să-i batem în play-off, după ce am pierdutîn campionat. Acum contează mai mult o victorie!”

De asemenea, Bancu este de părere că oltenii formează o echipă mai matură decât sezonul precedent, fapt ce le sporesc şansele la titlu, chiar şi după plecarea lui Alex Mitriță la New York City FC„100% avem șanse mari la titlu. Avem un lot bun, încrezători suntem, avem mai multă experineţă, știm că putem să îi batem pe toți. Nu ne temem de nimeni, mai ales acasă, cu suporterii pe care îi avem. Chiar suntem convinși că avem ceva frumos anul ăsta. Avem stadionul și suporterii care sunt alături de noi în număr mare. Avem un lot bun, chiar dacă a plecat Mitriță. A lăsat un loc liber în echipă, dar ușor, ușor, reușim să îl acoperim fiindcă suntem o echipă bună.”

Nicușor a câștigat în sezonul precedent Cupa României alături de formația din Băniu. Bancu speră acum să repete această performanță și să o dubleze cu un titlu: „Ce aş prefera între titlul în Liga 1 şi o calificare în grupele Europa League? Titlul, fără discuţie! Cu toate că suntem în cursă și pentru câștigarea Cupei. Sunt trei meciuri cu tot cu finala. Dar pun campionatul pe primul plan. Şi nu doar, ci toată echipa!”

  • 1,8 milioane de euro este cota lui Nicușor Bancu, potrivit transfermarkt.de
  • 5 selecții are Bancu la naționala României, după debutul din 8 octombrie 2017, împotriva Danemarcei