Fotbal intern

11 lucruri puţin ştiute despre eroul cu numărul 11 al Craiovei

Nicuşor Bancu este fotbalistul Craiovei cu una dintre cele mai interesante poveşti de fotbalist. El a debutat în activitatea profesionistă abia la 17 ani!
07.03.2018 | 12:59
11 lucruri putin stiute despre eroul cu numarul 11 al Craiovei
Craiova mai vinde un jucător! Nicușor Bancu este la un pas să semeneze cu gruparea olandeză, PSV Eindhoven

Nicuşor Bancu este eroul Craiovei, după ce a marcat singurul gol al partidei din Bănie împotriva lui Dinamo, scor 1-0. Implicit golul calificării oltenilor în semifinalele Cupei României. Dar, mai mult ca sigur, purtătorul tricoului cu numărul 11 al lui CS U este unul dintre fotbaliştii pe care Mihai Rotaru va încasa o sumă bună de transfer în momentul în care îl va vinde la un club din străinătate. La finalul partidei cu echipa lui Florin Bratu, Bancu a declarat că, datorită jocului, oltenii sunt favoriţi la câştigarea Cupei României. (vezi detalii)

FANATIK.RO vă dezvăluie 11 lucruri neştiute sau mai puţin ştiute despre fotbalistul pe care acum Mihai Rotaru cere 2.000.000 de euro pentru un transfer în străinătate. Antrenorul lui Nicuşor Bancu de la Slatina, Dan Oprescu ne-a povestit cum l-a descoperit pe unul dintre cei mai buni jucători ai Craiovei de azi. După meciul cu Dinamo, fostul tehnician i-a şi transmis lui Nicuşor Bancu un mesaj de felicitare prin intermediul FANATIK.RO, dar a oferit şi amănunte din spatele cortinei despre cariera jucătorului.

Nicuşor Bancu, descoperit abia la 17 ani!

 1. Nu a făcut junioratul. Bancu este un fotbalist care trebuie să fie un model pentru copiii din ziua de azi. Acest fotbalist nu a făcut deloc junioratul! Noi l-am descoperit la 17 ani la un trial făcut de FC Olt  Slatina în Oltenia. L-am găsit la o echipă de liga a 5-a. Nici măcar nu era legitimat acolo, doar se antrena cu ei”

2. A jucat doar 1 meci într-un an în Divizia C. “Nicuşor a muncit extraordinar de mult. Chiar vreau să ştiţi că într-un an el a jucat doar un singur meci în Liga III deoarece a avut mult de recuperat. Vă daţi seama că avea şi el destule probleme pentru că nu se antrenase nicăieri într-un mod profesionist până la 17 ani”

3. A debutat în Liga 2 împotriva celor de la Severin. “După ce s-a pregătit foarte bine Bancu a debutat la Slatina, în 2011, în Liga 2, într-un meci împotriva celor de la Severin, în deplasare. Pe banca gazdelor era Bodea. L-am folosit fundaş stânga şi nu a mai ieşit din primul 11 până când l-am transferat la Craiova”

4. Geolgău l-a dus la Craiova pentru 100.000 de euro. “Cel care a contribuit enorm la transferul lui Bancu la Craiova a fost Gheorghiţă Geolgău. Acest om s-a bătut foarte tare pentru transferul lui Nicuşor. Dânsul îl ştia pe Bancu de pe vremea în care lucra la noi la Slatina, iar când s-a dus la Craiova nu s-a lăsat până nu l-a transferat în Bănie. Am primit pentru el 100.000 de euro, iar acum valorează 2 milioane de euro! Dacă acum Bancu se află la Craiova vă pot spune foarte sincer că acest lucru i se datorează exclusiv fostului mare atacant al Craiovei Maxima”

5. Stanciu l-a vrut la Tg. Mureş. “În momentul în care Geolgău l-a transferat pe Bancu noi mai aveam o ofertă de la Daniel Stanciu care lucra atunci la ASA Tg. Mureş. Dar am ales să îl dăm la Craiova”

6. FANATIK.RO a aflat că în perioada respectivă Nicuşor Bancu mai fusese propus lui Marius Stan la Oţelul Galaţi, dar şi lui Eugen Pârvulescu la Pandurii Tg. Jiu.

7. După ce Şeroni i-a rupt piciorul, în partida CS U Craiova-Viitorul din 2014, Gică Hagi i-a transmis fotbalistului oltenilor că îl aşteaptă la echipa sa dacă clubul din Bănie nu mai doreşte să îl ţină la echipă!

8. Mihai Rotaru i-a mandatat pe mai mulţi impresari să îi caute echipă pentru transfer pentru suma de 2.000.000 de euro.

9. Gigi Mulţescu nu l-a  mai dorit pe Bancu la Craiova deoarece s-a plâns conducerii că jucătorul îi răspunde în vestiar! Patronul Mihai Rotaru a trecut peste doleanţa antrenorului, după ce mai mulţi apropiaţi i-au spus că Bancu o să intre în circuitul echipei naţionale.

10. În urmă cu un an de zile Nicuşor Bancu i-a fost propus lui Gigi Becali, dar patronul roş-albaştrilor a preferat să îl aducă pe Junior Morais în locul fotbalistului oltean.

11. Mihai Rotaru nu mai împarte nici un ban cu fosta echipă a lui Nicuşor Bancu, în cazul în care jucătorul se transferă în străinătate,  deoarece Oltul Slatina s-a desfiinţat.