Sport

Nicușor Bancu, suspendare pe măsura gestului golănesc din semifinalele Cupei. Câte etape va sta pe tușă căpitanul oltenilor

Căpitanul Universității Craiova, Nicușor Bancu, va sta departe de gazon nu mai puțin de șase meciuri oficiale ca urmare a suspendării dictate de Comisia de Disciplină a FRF.
18.05.2022 | 21:42
Nicusor Bancu suspendare pe masura gestului golanesc din semifinalele Cupei Cate etape va sta pe tusa capitanul oltenilor
Nicușor Bancu este evaluat conform Transfermarkt la 1,9 milioane de euro. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a ratat toate obiectivele în acest sezon și și-a pierdut și căpitanul de echipă pentru următoarele șase partide oficiale. Nicușor Bancu a primit această suspendare pentru eliminarea din semifinala de Cupă cu Sepsi.

Nicușor Bancu și-a ispășit deja prima etapă de suspendare

Căpitanul oltenilor s-a pierdut cu firea în finalul manșei secunde din semifinala de Cupă Universitatea Craiova – Sepsi Sfântu Gheorghe 0-1, a recurs la un gest golănesc și a primit direct cartonașul roșu.

ADVERTISEMENT

Nicușor Bancu l-a bruscat pe Stefan Ashkovski, la o fază banală de joc. Ulterior, deși covăsneanul era căzut la pământ, Bancu l-a lovit și a doua oară, aruncând violent balonul direct în capul adversarului.

Conștient de gravitatea gestului său, olteanul s-a îndreptat direct spre vestiare, fără să protesteze și fără să mai aștepte decizia arbitrului.

ADVERTISEMENT

Nicușor Bancu nu a mai făcut deplasarea la Cluj, pentru meciul CFR – U Craiova 2-1, ispășind astfel prima din cele șase etape de suspendare dictate de Comisia de Disciplină.

Astfel, căpitanul echipei din Bănie mai are de stat pe tușă doar următoarele cinci jocuri oficiale, următorul fiind cel cu Farul Constanța din ultima etapă din Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

Celelalte patru etape rămase din suspendare vor fi aplicate jucătorului în primele etape din viitorul sezon intern, ceea ce înseamnă că Universitatea va începe viitorul campionat fără căpitanul tradițional pe teren.

Bancu nu este la primul gest golănesc la care recurge în momentele tensionate, în care echipei sale nu-i iese jocul. În sezonul precedent, olteanul a fost eliminat într-un meci cu FC Botoșani pentru un cap în gură aplicat lui Jonathan Rodriguez.

ADVERTISEMENT

În primăvara anului trecut Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal a fost ceva mai blândă cu fotbalistul de 35 de ani, acesta primind doar 3 etape de suspendare.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Farul Constanța: 3,5 este cota pentru ”X rezultat final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT