News

Nicușor Constantinescu nu scapă de problemele cu legea. Fostul baron de Constanța, adus din nou la DNA

16.12.2020 | 11:33
Nicusor Constantinescu nu scapa de problemele cu legea Fostul baron de Constanta adus din nou la DNA
ADVERTISEMENT

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a ajuns miercuri dimineață, la sediul Direcției Naționale Anticorupție, pentru audieri.

Anterior, acesta a publicat pe rețelele de socializare un mesaj prin care critica decizia procurorilor de a-l aduce fără citație și preciza că „se simte nevinovat”.

ADVERTISEMENT

Se pare că la DNA Constanța nu există coronavirus! Invit cu această ocazie toată presa și lumea interesată de aceste abuzuri!”, a transmis fostul baron de Constanța, direct de la Poarta Albă, unde este încarcerat.

Nicușor Constantinescu, adus din nou la DNA

Mâine,16.12.2020 ,ora 10:00 sunt chemat(FĂRĂ CITAȚIE) la audieri ,la DNA Constanța ,în dosarul 176/P/2017 “Herghelia Mangalia“!

ADVERTISEMENT

Invit cu această ocazie toată presă și lumea interesată de aceste abuzuri ! De aproximativ 6 (șase) luni, cei de la Luju, Antena 3 și Realitatea Plus încearcă să mă intervieveze la Penitenciarul Poarta Albă.

Conducerea penitenciarului invocă, însă, virusul SARS COV2 ! P.S. Se pare că la DNA Constanța nu există coronavirus!”, a scris Nicușor Constantinescu pe contul său de Facebook.

ADVERTISEMENT

Cu aproape 6 ani în urmă, Herghelia Mangalia a fost modernizată printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean, condus la acea vreme de Nicuşor Daniel Constantinescu. Lucrările s-au realizat prin intermediul unui protocol cu Romsilva, cea care deţine herghelia din sudul litoralului.

În 2017, Curtea de Conturi a României, prin Camera de Conturi Constanţa, a desfăşurat o acţiune de audit la Consiliul Judeţean Constanţa asupra conturilor anuale de execuţie bugetară a administraţiei judeţene.

ADVERTISEMENT

Printre abaterile care au determinat prejudicierea bugetului public s-a constatat, la nivelul Consiliului Judeţean Constanţa, înregistrarea nejustificată pe cheltuielile instituţiei a sumei de 3.779.000 de lei, urmare a unei sentinţe civile cu privire la lucrările de amenajare la Herghelia Mangalia.

Aceste operaţiuni au adus prejudicii uriașe bugetului judeţean, în condiţiile în care lucrările au fost efectuate fără să existe proiecte, autorizaţii, recepţii parţiale sau finale, la un obiectiv care nu este în patrimoniul instituţiei (Herghelia Mangalia aparţine Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva).

ADVERTISEMENT
Tags: