News

Nicușor Constantinescu trimis în judecată de DNA într-un nou dosar penal. Acuzațiile procurorilor

15.01.2021 | 11:53
Nicusor Constantinescu trimis in judecata de DNA intrun nou dosar penal Acuzatiile procurorilor
ADVERTISEMENT

Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție într-un nou dosar penal. În momentul de față, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa se află în spatele gratiilor. El are mai multe condamnări definitive de ispășit.

Nicușor Constantinescu are de executat pedepse cu inchisoarea care însumează 24 de ani. El a fost găsit vinovat în mai multe dosare penale și a primit: zece ani în dosarul perdelelor forestiere, câte cinci ani în dosalele Centrului Militar Zonal și al retrocedărilor și alți patru ani în dosarul elicopterului SMURD.

ADVERTISEMENT

De data aceasta, procurorii îl acuză pe Constantinescu de efectuarea unor lucrări ilegale la la Herghelia Mangalia și în apropierea Lacului Corbu, domenii care nu aparțin Consiliului Județean Constanța. Activitățile au fost desfășurate în perioada  2009 – noiembrie 2013, iar inculpatul și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu.

Nicușor Constantinescu trimis în judecată de DNA într-un nou dosar penal. Acuzațiile procurorilor

Un comnunicat al Direcției Naționale Anticorupție anunță trimirea în judecată a lui Nicușor Constantinescu într-un dosar în care este acuzat de două infracțiuni de abuz în serviciu. El este acuzat „că a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”.

ADVERTISEMENT

În actul care deschide acțiunea penală împotriva acestuia, procurorii au notat că „în perioada 2009 – noiembrie 2013, inculpatul Constantinescu Daniel Nicușor, în calitatea menționată mai sus, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de lege, privind exercitarea funcției de ordonator principal de credite și gestionarea bugetului, în legătură cu realizarea unor lucrări la două obiective care nu aparțineau Consiliului Județean Constanța: Herghelia Mangalia și malul lacului Corbu”.

„Lucrările respective ar fi fost executate de către Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri (R.A.J.D.P.) Constanța. În cazul complexului Herghelia Mangalia, pentru lucrările de modernizare, R.A.J.D.P. ar fi facturat o cantitate de lucrări de 4 ori mai mare decât cea efectiv prestată și ar fi cesionat o parte din contract către o altă societate comercială, aspect cunoscut de către inculpatul Constantinescu Daniel Nicușor. Societatea respectivă ar fi fost administrată de către fiul unui angajat al Regiei, desemnat să supervizeze întreaga lucrare”, anunță DNA.

ADVERTISEMENT

Inculpatul este acuzat că, în ambele situații, ar fi depus „toate demersurile (încheiere de protocoale, adoptare de hotărâri, etc.) pentru angajarea unor cheltuieli și efectuarea de plăți pentru „amenajare maluri, execuție drum acces Lac Corbu” respectiv „modernizare și reabilitare complex Herghelia Mangalia”. Procurorii menționează că niciunul din obiective nu a făcut niciodată parte din domeniul public al județului.

Paguba produsă în acest dosar este de peste 1100.000 de euro. Consiliul Județean Constanța a anunțat că se va constitui parte civilă în acest proces penal.

ADVERTISEMENT

„Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispusă în cauză”, mai anunță DNA. Ancheta penală în acest caz a fost încheiată.

ADVERTISEMENT
Tags: