Nicușor Dan a anunțat ce se întâmplă cu apa caldă. Când încep reabilitările în Capitală

Robert Cristea   
în HotNews
27/10/2020, 23:01
Nicușor Dan a anunțat ce se întâmplă cu apa caldă. Când încep reabilitările în Capitală
Nicușor Dan a anunțat ce se întâmplă cu apa caldă. Când încep reabilitările. Foto: Facebook

Nicușor Dan a precizat marți seară care sunt primele măsuri pe care le va lua ca Primar al Bucureștiului. Acesta a fost validat în funcție la începutul săptămânii și a anunțat că joi va depune jurământul împreună cu ceilalți primari și consilieri generali.

”Criza sanitară este prima urgență” și ”ne vom axa pe partea de prevenție”, a precizat acesta, într-o emisiune, la Digi24.

De asemenea, noul Primar al Capitalei a promis că în 5 zile vor exista numere la DSP și la poliție care vor funcționa pentru oamenii care au probleme și întrebări legate de noul coronavirus. Nicușor Dan a vorbit și despre apa caldă din București – subiect foarte dezbătut în campanie.

Nicușor Dan: Va fi o iarnă grea pentru bucureșteni

”În această iarnă tot ce putem să facem e să cârpim țevile. Din primăvară vom trece la reabilitare”, a declarat Nicușor Dan, marți seară, la Digi 24.

„Primele trei urgențe pe care îmi propun să le rezolvăm sunt: criza sanitară – unde n-a existat o colaborare între primărie, minister, DSP și celelalte instituții, asta trebuie inventată în momentul ăsta; termia – noi nu avem rezolvată și urmează iarna; și criza financiară – chiar azi au fost mai multe știri legate de anunțul Direcției de Asistență Socială din primărie, care a spus că nu are bani pentru a plăti indemnizația pentru persoanele adulte cu dizabilități. Pentru municipiul București astea sunt primele trei lucruri pe care urmează să le facem”, a subliniat Nicușor Dan.

Deși în timpul campaniei se anunțase că această problemă stringentă a bucureștenilor va fi rezolvată, după alegerile locale situația a fost prezentată într-o altă imagine.

„O să fie sute de avarii, nu putem să le evităm. Totul este să intervenim cât mai repede pe ele şi să le spunem celor afectaţi cât timp durează”, anunța de curând Nicuşor Dan.

Nicușor Dan a avertizat că urmează o iarnă grea pentru bucureșteni.

”În mod deliberat, se pregătește o iarnă grea pentru bucureșteni în ceea ce privește serviciile de apă caldă și căldură pentru ca PSD să dea vina pe noua administrație, că nu e în stare să rezolve problemele. Eu sper ca luni să se dea respingerea acelor plângeri. Bucureștiul va avea trei mari probleme: criza medicală, criza apei calde și criza financiară. Când m-am referit la probleme spun despre măsuri preliminare, acolo e nevoie de stocuri, de materiale și nu am informații că se întâmplă acest lucru”, a declarat Nicușor Dan.

Gabriela Firea nu l-a iertat pe Nicuşor Dan

”Dacă ar şti sā analizeze corect documentele Primăriei, ar constata că în ultimii 4 ani, în Capitală s-au schimbat aproximativ 270 de Km din reţeaua de termoficare, adică echivalentul distanţei dintre Bucureşti şi Sibiu – în orice caz cu mult mai mult decât cei 680 de metri la care s-a referit în declaraţia sa şi care reprezentau, de fapt, un singur segment de reţea, la care s-a lucrat doar într-unul dintre şantierele de reabilitare a reţelei de termoficare.

Cifra citată de Nicuşor Dan provine dintr-o raportare din Planului Integrat de Calitate a Aerului (PICA), însă neînţelegând exact semnificaţia acelui document, s-a pripit să tragă concluzia că doar atât s-ar făcut în ultimii 4 ani. În realitate, se poate proba cu documente că, în ultimii 4 ani, în reţeaua de termoficare a Capitalei, s-a înlocuit cea mai mare cantitate de ţeavă din ultimele 3 decenii” – Gabriela Firea.

Nicușor Dan, atac dur pe Facebook

”Gabriela Firea a oprit plata stimulentului financiar pentru adulții cu dizabilități din București. Adică a făcut exact ceea ce ne acuza pe noi, în mod mincinos, în timpul campaniei electorale! Cinism și bătaie de joc până în ultima zi de mandat – de asta au parte bucureștenii de la primarul general încă în funcție.

Imediat ce voi prelua oficial funcția de primar general, mă voi ocupa de rezolvarea acestei probleme, iar beneficiarii stimulentului financiar își vor primi banii la care au dreptul. Niciun beneficiar de plăți sociale nu va suferi din pricina incompetenței și batjocurii actualei conduceri a primăriei. În schimb, clienții politici ai PSD, oamenii înșurubați abuziv în funcții și beneficiarii de contracte politice vor da socoteală„ a scris Nicușor Dan pe facebook.

Închide ×