News

Nicușor Dan a anunțat pe cine va demite în momentul în care ajunge la Primărie

28.09.2020 | 21:54
Nicusor Dan a anuntat pe cine va demite in momentul in care ajunge la Primarie
Nicușor Dan a explicat pe cine va demite din Primăria București. Foto: INQUAM - Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan e pregătit să schimbe multe lucruri în următorii 4 ani în București, însă primul lucru ca și primar general va fi să-l demită pe directorul Direcției Juridice.

Dan are un program pentru București extrem de amplu, însă curățarea primăriei și restructurarea regiilor primăriei pare să fie o prioritate pentru candidatul „dreptei unite”.

ADVERTISEMENT

Învingătorul Gabrielei Firea în 27 septembrie 2020 a anunțat deja că va renunța la directorul Direcției Juridice, Adrian Iordache.

Adrian Iordache va fi demis de Nicușor Dan în zilele următoare

Dan a fost întrebat la B1TV care va fi primul lucru pe care-l va face ca și primar și, fără să stea pe gânduri, a replicat: „demiterea directorului Direcției Juridice”.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan îi reproșează lui Adrian Iordache că nu și-a făcut treaba așa cum trebuie în ultimii ani, drept dovadă „sute de acte emise de primărie” au fost anulate definitiv în instanță, sub semnătura directorului Direcției Juridice.

De altfel, demiterea lui Iordache nu este o surpriză în condițiile în care Nicușor Dan declarase în campania electorală că va face această „mutare”.

ADVERTISEMENT

„Încă o dovadă că Gabriela Firea se comportă în primărie ca pe propria moşie. În 2017 a demis-o pe Dorina Lazăr de la conducerea teatrului Odeon. Instanţa a decis definitiv că demiterea a fost abuzivă. Acum primăria, din banii noştri, va trebui să îi plătească Dorinei Lazăr salariul de director pe toată durata contractului de management anulat, 2017-2019. Sunt sute de acte emise de primărie şi anulate definitiv de instanţă. Prima persoană care va zbura din primărie va fi directorul direcţiei juridice, Adrian Iordache”, explica Nicușor Dan în iunie.

Cazul Dorinei Lazăr este doar unul din „sutele” de cazuri pe care Nicușor Dan i le reproșează conducerii PSD-iste. Dorina Lazăr, fosta directoare a Teatrului Odeon, a fost demisă în 2017 de Gabriela Firea, însă instanța a considerat decizia abuzivă.

ADVERTISEMENT

Lazăr ar urma să revină la conducerea Tetrului Odeon și să-și primească salariile pe perioada în care a fost suspendată din funcție. Mai mult, Gabriela Firea a fost obligată să plătească daune morale de 1 leu, un gest simbolic desigur.

ADVERTISEMENT
Tags: