Sport

Nicușor Dan a făcut marele anunț. Ce se întâmplă pe Arena Națională: „E o premieră pe cel mai are stadion din România”

Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, a dezvăluit că în aceste zile se lucrează la sistemul VAR de la Arena Națională, a cărui mentenanță va fi asigurată de Compania Municipală Energetica Servicii București.
04.07.2022 | 15:52
Nicusor Dan a facut marele anunt Ce se intampla pe Arena Nationala E o premiera pe cel mai are stadion din Romania
9 iulie 2022 va fi ziua în care România va avea parte de primul meci cu arbitraj VAR, la Supercupa României dintre CFR și Sepsi. Sursă foto: Facebook @Nicusor Dan
ADVERTISEMENT

Meciul din Supercupa României dintre CFR Cluj și Sepsi Sfântu Gheorghe disputat pe Arena Națională va fi primul meci cu sistemul VAR, iar Nicușor Dan a dezvăluit că se vor face mai multe teste în zilele următoare.

Primăria Capitalei contribuie la implementarea sistemului VAR pe Național Arena și asigură montajul și mentenanța tuturor componentelor

Nicușor Dan a publicat pe pagina sa oficială de Facebook mai multe imagini cu lucrările de la Arena Națională unde se fac ultimele pregătiri pentru implementarea sistemului VAR pentru Supercupa României de pe data de 9 iulie.

ADVERTISEMENT
Nicușor Dan
Primarul Nicușor Dan a declarat că PMB se va ocupa de instalarea și mentenanța sistemului VAR de pe Arena Națională

„Primăria Municipiului București, prin Compania Municipală Energetica Servicii, montează și pune în funcțiune primul sistem VAR (Video Assistant Referee) pe Arena Națională, sistem folosit deja la meciurile de fotbal de pe marile stadioane ale lumii”, a explicat edilul Capitalei.

Sistemul VAR a suscitat ample dezbateri și scandaluri în lumea fotbalului românesc, iar problemele de arbitraj au fost în prim planul tuturor emisiunilor de sport: „Tehnologia, care va permite elucidarea fazelor controversate sau judecate greșit de către arbitrii meciurilor, e o premieră pe cel mai mare stadion din România”.

ADVERTISEMENT

Compania Muncipală Energetica Servicii este cea care se va ocupa ca totul să fie în regulă la primul meci al sezonului dintre CFR Cluj și Sepsi Sfântu Gheorghe: „Lucrătorii Companiei Municipale Energetica Servicii asigură montajul tuturor componentelor electronice, cablajul fibrelor optice și al sistemului electric care va face operațional întregul sistem VAR”.

Primăria Capitalei își asumă responsabilitatea pentru întreținerea sistemului VAR de pe Național Arena

Primarul General al Capitalei a mai declarat că toate costurile de mentenanță și eventuale reparații vor fi asigurate de la bugetul PMB:

ADVERTISEMENT

„Tehnologia VAR va fi testată chiar în această lună, în primul meci competițional ce se va desfășura pe Arena Națională, iar mentenanța întregului sistem va fi asigurată de către Compania Municipală Energetica Servicii București, care realizează toate serviciile de întreținere și reparație a tuturor sistemelor de instalații de pe stadion”, a concluzionat Nicușor Dan.

FRF a început instruirea arbitrilor VAR încă din vara lui 2021

FANATIK a fost prezent la simulările VAR la care au luat parte arbitrii români din Superliga 1 și care au avut loc la Comisia Centrală a Arbitrilor.

ADVERTISEMENT

Timp de mai bine de un an de zile, „cavalerii fluierului” s-au obișnuit cu arbitrajul VAR. Singurele două brigăzi de arbitri care au deja experiență cu sistemul VAR, sunt cele conduse de Ovidiu Hațegan și Istvan Kovacs.

ADVERTISEMENT