News

Nicușor Dan a oprit tăierile de copaci: ”Până la iarnă se vor face doar acolo unde vegetația e uscată”

23.04.2021 | 10:17
Nicusor Dan a oprit taierile de copaci Pana la iarna se vor face doar acolo unde vegetatia e uscata
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, anunță că a oprit oficial acordarea avizelor de tăiere pentru câteva sute de copaci.

Edilul susține că, până la iarnă, se vor face toaletări doar în unele locuri, acolo unde există vegetație uscată care poate deveni un pericol.

ADVERTISEMENT

Primarul este revoltat, pe pagina de Facebook, de faptul că ”Au fost multe abuzuri de-a lungul timpului în contextul acestor toaletări și nu vreau ca ele să mai aibă loc”.

Nicușor Dan oprește tăierile de copaci: ”Se vor face doar acolo unde vegetația este uscată”

Joi, 22 aprilie, primarul Capitalei Nicușor Dan a anunțat că a oprit avizul de toaletare pentru ”câteva sute” de copaci, precizând că se vor mai face intervenții doar acolo unde există vegetație uscată și poate fi un pericol pentru cetățeni sau pentru mediu.

ADVERTISEMENT

”Pentru a proteja vegetația din București și a respecta dreptul bucureștenilor la un aer curat, am oprit avizele de toaletare pentru câteva sute de arbori. Au fost multe abuzuri de-a lungul timpului în contextul acestor toaletări și nu vreau ca ele să mai aibă loc”, scrie edilul pe pagina sa de Facebook.

Măsura primăriei a intrat în vigoare de miercuri, 21 aprilie. Astfel, în viitor, până la debutul sezonului rece, asemenea intervenții asupra copacilor vor fi ”absolut punctuale”.

ADVERTISEMENT

”Oricum, în mod obișnuit, în această perioadă de vegetație nu se fac toaletări decât punctual, acolo unde există vegetație uscată și poate fi un pericol pentru cetățeni sau pentru mediu.

Până în sezonul de iarnă când sunt permise astfel de acțiuni, vom organiza Direcția de Mediu din Primăria Capitalei, astfel încât avizele de intervenție asupra vegetației să fie corect justificate, iar monitorizarea avizelor emise să fie atent făcută”, mai scrie Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan, demitere importantă din cauza defrișărilor

La începutul acestui an, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunța demiterea directorului interimar al Direcției de Mediu din Primăria Capitalei, pentru că a avizat defrișarea a 22 de arbori de pe Șoseaua Kiseleff.

”L-am eliberat azi din funcţie pe directorul interimar al Direcţiei de Mediu din Primăria Capitalei, pentru modul în care a gestionat cazul din Şoseaua Kiseleff 45. Mai precis, pentru că, în plin centrul Capitalei, a avizat defrişarea a 22 de arbori. Am reuşit să oprim această defrişare la timp”, scrie Nicușor Dan, pe Facebook, în ianuarie.

ADVERTISEMENT