News

Nicușor Dan, abonat la scandaluri! Ce conflicte a avut de-a lungul timpului candidatul dreptei unite

21.09.2020 | 16:53
Nicusor Dan abonat la scandaluri Ce conflicte a avut dea lungul timpului candidatul dreptei unite
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan s-a abonat de-a lungul timpului la scandaluri! Candidatul dreptei unite nu se află la primul conflict deschis, ci pare că s-a specializat în certuri, procese și contre cu adversarii politici și nu numai. Susținut de PNL și alianța USR/ Plus, Dan se află acum în centrul unui vârtej politic.

Creatoarea de modă, Dana Budeanu a publicat o înregistrare din care, spune ea, reiese că Nicușor Dan a intervenit pe lângă angajații Primăriei Sectorului 4 pentru a-l ajuta pe un interlop din zonă. Mihai Mitrache, zis „Câine” este cel pentru care Nicușor Dan a mers la „înaintare”.

ADVERTISEMENT

Nu este pentru prima dată când acesta se află în mijlocul evenimentelor politice. Nicușor Dan a fost preferat de liberali în dauna lui Vlad Voiculescu, dar ultimele evenimente au aruncat în aer liniștea campaniei electorale pe care o puneau în scenă oamenii lui Orban.

Scandaluri politice cu Nicușor Dan în centrul acțiunii

Poate cel mai important este conflictul apărut la începutul anului 2017. După ce a creat USB, formațiune care avea să devină USR, Nicușor Dan s-a luat la ceartă cu grupurile puternice din interior. În aprilie au fost primele semne ale despărțirii.

ADVERTISEMENT

După ce a fost criticat de Cristian Ghinea și Tudor Benga pentru că refuză o dezbatere serioasă asupra viitorului partidului, Nicușor Dan a reacționat acuzându-i pe cei doi de minciună și a indicat că apropierea Congresului USR „ia ușor mințile”.

La nici două luni, conflictul a escaladat.  Nicușor Dan a tunat și a fulgerat și a anunțat pe 1 iunie că pleacă din partidul pe care l-a fondat, deoarece nu este de acord cu decizia Biroului Național de a nu susține revizuirea Constituției în sensul definirii familiei ca uniunea dintre bărbat și femeie.

ADVERTISEMENT

Acesta le-a mai transmis foștilor colegi că refuză să activeze într-un partid care se definește implicit ca o formațiune a libertăților civile și pentru că acest lucru ar limita publicul USR.

Contre, conflicte și procese

A continuat să presteze pentru Asociația Salvați Bucureștiul, acolo unde s-a transformat într-un adevărat „procesoman”. Nicușor Dan a anunțat la începutul anului că a reușit să câștige al 166-lea proces cu Primăria Capitalei.

ADVERTISEMENT

Pe final de campanie, candidatul dreptei unite s-a contrat și cu Gabriela Firea, cei doi anunțând că sunt gata să se dea în judecată pentru ca lumea să afle adevărul.

N-a fost liniște însă în această perioadă. Pe 5 iunie, Nicușor Dan a avut parte de o încleștare puternică. Acesta a vrut să prezinte oamenilor „nerealizările” Gabrielei Firea în cei 4 ani de mandat. Toate bune și frumoase, doar că la fața locului a ajuns și viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu.

Acesta a venit cu un dulap și nu l-a lăsat pe candidatul susținut de liberali și USR/Plus mai deloc să vorbească. Ba chiar, la un moment dat, spiritele s-au încins serios și cei doi s-au îmbrâncit.

Cum l-a bruiat PSD-ul în timpul campaniei electorale

În cele din urmă, Nicușor Dan a început conferința de presă, dar viceprimarul a intervenit la fiecare cuvânt rostit de candidatul PNL-USR, strigând „Fals!”, „Mințiți!” sau „Nu este adevărat!”

La doar două săptămâni, campania a fost dusă la un alt nivel. Social democrații au intervenit peste o nouă conferință de presă a lui Nicușor Dan. Au făcut-o cu mașinile de la salubritatea Sectorului 5 care au claxonat non stop.

Un echipaj al Poliţiei Locale a intervenit pe motiv că este tulburată liniştea publică. De cealaltă parte, candidatul susţinut de PNL și USR/Plus la Primăria Capitalei a spus că „este filonul comunist din PSD” care nu acceptă alt punct de vedere.

„Aş fi vrut să fi sunat la 112 de la începutul conferinţei. Acum e puţin târziu. E vorba de o tulburare a linştii publice. A fost asigurată cu concursul Poliţiei Locale a Sectorului 5”, a spus Nicuşor Dan, în timp ce era claxonat de mai multe utilaje de la Primăriei Sectorului 5.

Fentă largă pe lângă Vlad Voiculescu și șut la poarta liberalilor

De un conflict stins repede a avut parte Nicușor Dan și în sânul alianței USR/Plus. După ce a ezitat și chiar a refuzat mai multe întrevederi cu Vlad Voiculescu pentru ca cele două formațiuni să-și aleagă candidatul unic, Nicușor Dan s-a dus și a negociat direct cu PNL.

Nu i-a picat chiar bine fostului ministru al Sănătății, dar, în cele din urmă, Voiculescu s-a retras din cursă. Nu înainte de a trimite câteva săgeți. „Nu știam nimic. A refuzat de două ori protocolul pe care i l-am propus de a merge în tandem. Dacă acesta e motivul, ar fi o mare dezamăgire”, anunța fondatorul Magicamp.

Nicușor Dan s-a remarcat ca activist civic și matematician. A fost inițiator și fost președinte al partidului Uniunea Salvați România, dar și candidat pentru funcția de primar general al Bucureștiului la alegerile din iunie 2012 și alegerile locale din 2016.

În urmă cu 4 ani a obținut locul al doilea în cursa pentru postul de edil al Capitalei, cu un procent de 30,5% și a fost ales consilier general al Bucureștiului.

ADVERTISEMENT