News

Nicușor Dan, anunț important despre luminile de Crăciun din oraș. Ce se va întâmpla anul acesta

Nicușor Dan, primarul Capitalei, a oferit marți un anunț important despre luminile de Crăciun din oraș, explicând ce se va întâmpla anul acesta.
31.08.2021 | 22:43
Nicusor Dan anunt important despre luminile de Craciun din oras Ce se va intampla anul acesta
ADVERTISEMENT

În urmă cu un an, luminile de Crăciun au fost aprinse pe 7 decembrie, iar la acel moment discuția legată de costurile acestora a creat mai multe dezbateri publice.

Anul trecut, Primăria Capitalei a folosit aceleași decorațiuni ca cele utilizate cu un an înainte, Nicușor Dan motivând că este vorba de un contract semnat de către fosta administrație.

ADVERTISEMENT

Primarul Bucureștiului, anunț despre luminile de Crăciun. Ce se întâmplă cu acestea

Nicușor Dan a explicat marți la B1TV care va fi logica de alocare a fondurilor pentru sărbătorile din acest an la capitolul decorațiuni și lumini de Crăciun.

“Foarte puține, pentru că este mult mai important să alocăm banii pentru acele chestiuni serioase care să diminueze traficul, să diminueze poluarea, să crească confortul în ceea ce privește încălzirea.

ADVERTISEMENT

În schimb vrem – bineînțeles toate astea sunt cu dacă, pentru că suntem în pandemie – am vrea să organizăm mai multe târguri private de Crăciun în care bucureștenii să poată să simtă bucuria sărbătorilor. Dacă regulile sanitare ne vor permite”, a declarat primarul Capitalei, conform News.ro.

Iarna trecută, aceleași luminițe ca acum doi ani

În urmă cu un an, orașul a fost decorat folosind materialele de acum doi ani, Nicușor Dan explicând la acel moment că este vorba despre un contract semnat de către fosta administrație.

ADVERTISEMENT

“Fac o precizare generală – există lucruri care sunt în subordinea primarului general, cum este primăria și toate administrațiile din subordine, și există probleme care sunt în subordinea Consiliului General. 

 Chestiunea iluminatului de sărbători ține de un contract care este încheiat între o Compania Municipală, care este în subordinea PMB, și un operator privat. Deci până când nu vom avea Consiliul care să poată să schimbe Adunarea Generală a acestei Companii.

ADVERTISEMENT

Adunarea Generală trebuie să schimbe consiliul de administrație și abia atunci consiliul de administrație, prin directorul executiv, poate discuta cu operatorul privat. Deci nu a fost o decizie pe care eu să o am până la acest moment.

Din informațiile pe care le am până la acest moment, contractul care a fost semnat pe 3 ani și va expira odată cu această iarnă, din câte înțeleg s-au executat lucrări pe 90% din ce prevedea el.

„În linii mari o să avem aceeași decorare a străzilor pe care am avut-o anul trecut. Din câte înțeleg, acest contract este de 9 milioane lei”, a declarat Nicușor Dan în luna decembrie a anului trecut.

ADVERTISEMENT