News

Nicușor Dan anunță că la iarnă ”va fi mai bine decât acum două ierni”. Cât vor plăti bucureștenii pentru căldură

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că în această iarnă bucureștenii nu vor mai avea problemele pe care le-au avut în ultimele două ierni.
05.10.2022 | 07:24
Nicusor Dan anunta ca la iarna va fi mai bine decat acum doua ierni Cat vor plati bucurestenii pentru caldura
Nicușor Dan anunță că bucureștenii vor scăpa de problemele cu încălzirea apartamentelor. Foto: canva.com – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Invitat în emisiunea Piața Victoriei, realizată de Tudor Mușat la Europa FM, Nicușor Dan a explicat care sunt motivele pentru care crede că iarna care se apropie va fi mai ușoară pentru bucureșteni.

Noile promisiuni ale lui Nicușor Dan

Astfel, locuitorii Capitalei au aflat că au fost făcute progrese cu privire la repararea rețelei de termoficare. “Sunt convins că va fi mai bine decât iarna trecută și mai bine decât acum două ierni.

ADVERTISEMENT

În plus, avem 30 de km de conductă principală reparate. Aici erau cele mai mari pierderi. Vom aveam și o centrală provizorie, de 70 de megavați.

(…) De la 1 noiembrie o să avem alte preţuri. Eu mă aştept să nu fie mai mari. În orice caz, nu o să fie mai mari pentru cetăţeni. (…) Vom păstra aceşti 350 de lei şi vreau să menţionez că 350 este, totuşi, preţul cel mai mic din România.

ADVERTISEMENT

Adică sunt localităţi care au 400, sunt localităţi care au 500, 450, 420”, a declarat Nicușor Dan la Europa FM.Mai departe, cel care conduce Primăria Municipiului București a dezvăluit că în 2022 au fost deschise patru șantiere pentru remedierea problemelor din rețeaua de termoficare.

Situația șantierelor din Capitală

Unul în Ferentari (n.r. – aproape finalizat, al doilea în zona Amzei și altele în Pantelimon și Olteniței. Aici se pierdea multă apă în rețea, dar primarul Capitalei susține că pierderile au fost reduse semnificativ în ultimii doi ani.

ADVERTISEMENT

Totuși, din cauza războiului din Ucraina conductele necesare pentru înlocuirea celor vechi se găsesc mai greu. Vestea bună este că, săptămâna viitoare, PMB va termina achiziția pe fonduri europene pentru 200 de km de rețea.

Altfel, Nicușor Dan a precizat că se bucură în continuare de sprijinul coaliției de guvernare. Amintim că prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat recent că liberalii nu sunt mulțumiți de activitatea primarului general.

ADVERTISEMENT

În acest context, europarlamentarul a subliniat că PNL va lua o decizie în ceea ce îl privește pe Nicușor Dan, acuzat că a generat o administrare haotică a Bucureștiului.

 

ADVERTISEMENT