News
notix pixel id

Nicușor Dan anunță că prețul gicacaloriei va ajunge la 600 de lei: „Răspunsul final o să vină de la ANRE prin noiembrie”

Nicușor Dan anunță că gigacaloria se scumpește pentru bucureșteni.
16.10.2021 | 00:01
Nicușor Dan anunță că prețul gicacaloriei va ajunge la 600 de lei: „Răspunsul final o să vină de la ANRE prin noiembrie”
Nicușor Dan anunță că prețul gicacaloriei va ajunge la 600 de lei. Sursa foto: Hepta Mediafax
ADVERTISEMENT

Edilul din Capitală a precizat faptul că bucureștenii vor avea parte de o veste proastă în această iarnă. Primarul general a estimat că prețul gigacaloriei va crește cu mai mult de 100 de lei și va ajunge în acest fel aproape de 600 de lei.

Cu cât va crește prețul gicacaloriei în București

În prezent, prețul gigacaloriei este de 490 de lei, dar bucureștenii plătesc 164 de lei, în timp ce restul de bani sunt acoperiți de municipalitate prin subvenții.

Totodată, Nicușor Dan a informat și faptul că, deocamdată, nu se știe cu cât va crește prețul, dar cert este faptul că ea se scumpește fără dubiu.

ADVERTISEMENT

Edilul din Capitală a precizat faptul că răspunsul referitor la acest subiect va fi aflat undeva în jurul lunii viitoare sau chiar la sfârșitul lunii acesteia, după ce Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) o să vină cu un răspuns.

După ce ANRE precizează care este tariful, atunci Consilul General va organiza o dezbatere, a precizat el la Europa FM.

ADVERTISEMENT

Anunțul lui Nicușor Dan despre creșterea prețului gigacaloriei

Ulterior, bucureștenii vor cunoaște cu cât crește, de fapt, prețul gigacaloriei și cât trebuie să plătească din cei 600 de lei cât costă aceasta, dar și care va fi cota plătită de primărie.

„Estimarea este că preţul total al gigacaloriei nu o să mai fie 490 de lei, cum este acum, o să fie undeva la 600 de lei, dar asta depinde de mai multe, răspunsul final o să vină de la ANRE prin noiembrie, adică pe 27 octombrie pentru 1 noiembrie (…).

ADVERTISEMENT

Deci, la 1 noiembrie, când o să aflăm şi tariful pe care ANRE îl stabileşte, Consiliul General, după o dezbatere pe care o să o avem, o să spună şi cât din cei 600 de lei o să fie plătiţi de bucureşteni şi cât o să fie plătit de Primărie în continuare”, a spus Nicuşor Dan pentru sursa citată anterior.

Primarul general al Capitalei a mai vorbit și despre problemele cu furnizarea agentului termic, deoarece mulți bucureșteni nu au căldură în case.

ADVERTISEMENT

Astfel el a precizat că neregulile sunt din cauză că „se cumpără gaz nereglementat şi se vinde căldură reglementat”.

„Sunt probleme punctuale și vor mai dura câteva zile, până reușim să ajungem la un echilibru hidraulic. Creștem presiunea și debitul cât se poate de încet și treptat, pentru că rețeaua are foarte multe probleme și nu rezistă la presiuni ridicate”, a precizat Claudiu Crețu, directorul Termoenergetica despre aceste probleme, joi.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri