News

Nicușor Dan anunță de ce amână să se vaccineze anti-Covid: ”Nu am avut timp să-mi fac analizele”

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat de ce ezită să se vaccineze anti-Covid. Acesta pune amânarea imunizării pe seama unor analize pe care nu a avut timp să le facă.
27.10.2021 | 10:03
Nicusor Dan anunta de ce amana sa se vaccineze antiCovid Nu am avut timp sami fac analizele
ADVERTISEMENT

Primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, este una dintre cele mai importante figuri din spațiul public care încă nu s-a vaccinat împotriva virusului Covid-19.

În august, când a fost întrebat de jurnaliști despre subiect, edilul a spus că a trecut prin boală și se va vaccina când îi recomandă medicul.

ADVERTISEMENT

Acum, în plin val 4 al pandemiei, cu peste 2.500 – 3.000 de bucureșteni infectați zilnic, Nicușor Dan încă ezită să se vaccineze și are și un motiv pentru acest lucru: ”Nu am avut timp să mă dus la analize”.

De ce amână vaccinarea anti-Covid Nicușor Dan. Primarul Capitalei explică decizia luată

Aproape toate persoanele publice de prim-rang din țară sunt vaccinate anti-Covid: președintele, premierul, miniștrii și cei mai importanți lideri politici.

ADVERTISEMENT

Nu același lucru se poate spune despre primarul Capitalei, Nicușor Dan. Într-un interviu acordat ProTv în această săptămână, edilul spune că încă nu a reușit să se vaccineze pentru că s-a infectat și nu a reușit să-și facă analize.

Acesta a dat asigurări că se va imuniza în curând, însă nu a spus când va face acest lucru.

Primarul Capitalei nu se declară un susținător al vaccinării obligatorii și susține că până și în Vest există această dezbatere cu privire la obligativitate. Pe de altă parte, Nicușor Dan îndeamnă oamenii să își facă vaccinul.

ADVERTISEMENT

”Imediat ce fac acele analize. Nu a fost atât de demult infectarea mea și nu am avut timp fizic să mă duc să fac analizele”, a răspuns edilul întrebării ”Când vă vaccinați?”.

”Am fost în izolare în luna mai pentru că după cum știți fiica mea a fost infectată, apoi am fost și eu, am avut coronavirus. O să fac vaccinul după ce medicul îmi va spune că e bine să îl fac”, a spus Nicușor Dan, pe 31 august.

ADVERTISEMENT

Ce spune Nicușor Dan despre vaccinarea funcționarilor de la Primăria Capitalei

În unele țări europene, angajații din sistemul public aflați în contact cu cetățenii sunt obligați să se vaccineze anti-Covid-19.

Întrebat dacă acest lucru s-ar putea aplica și în cazul funcționarilor de la Primăria Bucureștiului, Nicușor Dan a spus că este complicat de răspuns la o astfel de chestiune și că justiția trebuie să se pronunțe.

”Este o chestiune care ține de justiție, de drepturi fundamentale, prefer să se pronunțe alții. Este o largă dezbatere în statele occidentale până unde merge interesul public, până unde vine libertatea persoanei”, a spus primarul Capitalei la sursa citată.

ADVERTISEMENT