Nicușor Dan anunță o iarnă grea pentru bucureșteni și atacă PSD-ul Replica Gabrielei Firea: ”Ipocrizie incredibilă”. Update

Adrian Baciu   
în HotNews
22/10/2020, 10:35
Nicușor Dan anunță o iarnă grea pentru bucureșteni și atacă PSD-ul Replica Gabrielei Firea: ”Ipocrizie incredibilă”. Update
Nicușor Dan anunță o iarnă grea pentru bucureșteni. Ce se întâmplă cu apa caldă. Sursa foto: hepta.ro

Noul primar ales al Capitalei, Nicușor Dan, anunță o iarnă grea pentru bucureșteni, cei care se vor confrunta în sezonul rece cu mai multe probleme. Acesta a lansat și o serie de acuzații către fosta conducere a primăriei, inclusiv spre Gabriela Firea.

UPDATE ORA 14:47. La câteva ore distanță după săgețile venite la adresa sa și a PSD-ului din partea lui Nicușor Dan, Gabriela Firea a ieșit cu o postare pe Facebook în care respinge toate acuzaţiile pe care i le-a adus noul edil.

”Acuzațiile formulate azi de Nicușor Dan, că nu își poate prelua mandatul de primar general, din cauza unor contestații în instanță sunt de o ipocrizie incredibilă, având în vedere renumele de “procesoman” si „contestatar de serviciu” pe care le-a dobândit în urma nenumăratelor atacuri în justiție prin care a blocat mii de proiecte ale administrației bucureștene.

În loc să se plângă de faptul că e contestat în instanță, exact așa cum i-a contestat el pe alții ani de zile, Nicușor Dan ar trebui să își rezolve starea de incompatibilitate și de duplicitate, în dubla calitate pe care o are acum, în procesele pe care le-a intentat Primăriei Municipiului București.”, a scris Firea.

Firea nu e trecut peste declaraţiile pe care Nicuşor Dan le-a făcut despre sistemul de termoficare și a venit cu precizări și contraatacuri.

”Dacă ar şti sā analizeze corect documentele Primăriei, ar constata că în ultimii 4 ani, în Capitală s-au schimbat aproximativ 270 de Km din reţeaua de termoficare, adică echivalentul distanţei dintre Bucureşti şi Sibiu – în orice caz cu mult mai mult decât cei 680 de metri la care s-a referit în declaraţia sa şi care reprezentau, de fapt, un singur segment de reţea, la care s-a lucrat doar într-unul dintre şantierele de reabilitare a reţelei de termoficare.

Cifra citată de Nicuşor Dan provine dintr-o raportare din Planului Integrat de Calitate a Aerului (PICA), însă neînţelegând exact semnificaţia acelui document, s-a pripit să tragă concluzia că doar atât s-ar făcut în ultimii 4 ani. În realitate, se poate proba cu documente că, în ultimii 4 ani, în reţeaua de termoficare a Capitalei, s-a înlocuit cea mai mare cantitate de ţeavă din ultimele 3 decenii”, mai susţine Firea.


Știrea inițială/ Cu câteva zile înainte de a-și prelua oficial mandatul de la Gabriela Firea, noul edil avertizează că sezonul rece va aduce din nou în prim-plan eterna problemă legată de apa caldă și încălzire.

Într-o conferință de presă susținută în stradă, pe Bulevardul Regina Elisabeta, Nicușor Dan a lansat din nou atacuri la adresa predecesoarei sale, dar la către consilierii PSD care contestă alegerea sa de pe 27 septembrie.

Nicușor Dan avertizează că urmează o iarnă grea pentru bucureșteni

În cursul zilei de joi, 22 octombrie, primarul ales al Bucureștiului, Nicuşor Dan, a anunțat că preluarea mandatului de la Gabriela Firea va mai întârzia cel puțin o săptămână, după ce au fost făcute 52 de apeluri la validarea mandatului său dinspre PSD.

Totodată, la ieșirea sa publică din fața jurnaliștilor, Nicușor Dan a avertizat că urmează o iarnă grea pentru bucureșteni, care riscă să rămână fără apă caldă și căldură.

”În mod deliberat, se pregătește o iarnă grea pentru bucureșteni în ceea ce privește serviciile de apă caldă și căldură pentru ca PSD să dea vina pe noua administrație, că nu e în stare să rezolve problemele. Eu sper ca luni să se dea respingerea acelor plângeri.

Bucureștiul va avea trei mari probleme: criza medicală, criza apei calde și criza financiară. Când m-am referit la probleme spun despre măsuri preliminare, acolo e nevoie de stocuri, de materiale și nu am informații că se întâmplă acest lucru”, a declarat Nicușor Dan.

Nicușor Dan, noi atacuri la Gabriela Firea

Nicușor Dan a lansat o serie de atacuri directe la adresa celei pe care a învins-o la alegerile locale de pe 27 septembrie, Gabriela Firea, despre care spune că și-a abandonat mandatul și pe cetățeni.

”În ultimele 4 săptămâni, azi, dar și săptămâna viitoare, primarul Bucureștiului este tot Gabriela Firea. Dacă cineva are probleme cu apa caldă, să apeleze la Gabi Firea.

Este un primar care și-a abandonat mandatul și cetățenii. Este un primar, care în plină criză sanitară, și-a abandonat proiectele legate de coronavirus.”, a spus edilul.

Primarul ales a mai vorbit și despre ”şicanele penibile ale PSD prin care încearcă în mod iresponsabil să împiedice preluarea mandatului de primar al Bucureştiului”, la patru săptămâni de la alegerile locale.

”Alegerile locale au fost acum 4 săptămâni, s-au terminat, haideți să începem o nouă administrație și rezolvarea problemelor bucureștenilor. Dincolo de asta, mai sunt două chestiuni importante. Am vorbit în campania electorală de o caracatiță de interese din Primăria Capitalei.

Ăsta este motivul pentru care se tergiversează, pentru ca oamenii ăștia, pe de o parte, să acopere lucruri pe care le-au făcut în timpul mandatului și, pe de altă parte, pe ultima sută de metri să emită niște acte prin care să-și regularizeze anumite lucruri pe care le-au făcut.

Promit bucureștenilor că o să mă uit cu mare atenție la toate actele semnate în această perioadă”, a mai transmis Nicușor Dan, în conferința din fața Primăriei.

Închide ×