News

Nicușor Dan, ”bruscat” de George Simion în Parlament: ”Luaţi mâna de pe mine!”

Audierea de miercuri a lui Nicușor Dan din Parlament pe tema problemei cu apa caldă și caldura din Capitală s-a lăsat cu scântei. Edilul a părăsit sala și s-a simțit ”bruscat” de George Simion.
17.11.2021 | 20:52
Nicusor Dan bruscat de George Simion in Parlament Luati mana de pe mine
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan a fost tras la răspundere în Parlament pe tema avariilor la sistemul de termoficare din București. În timp ce era audiat în Comisia Parlamentară de Anchetă privind preţul energiei și întrebat când va veni cu o soluție, edilul Capitalei s-a enervat și a părăsit sala.

La ieșire, în fața lui Nicușor Dan s-a pus liderul AUR, George Simion, care, asemeni celorlalți colegi parlamentari, i-a cerut explicații primarului general. La un moment dat, acesta l-a atins pe umăr, iar Nicușor Dan i-a făcut observație să ia mâna de pe el.

ADVERTISEMENT

Cum l-a ”bruscat” George Simion pe Nicușor Dan

”George Simion: Haideți să ne răspundeți la întrebare…

Nicușor Dan: Vă răspund la întrebare, în momentul în care….Vă rog, luați mâna de pe mine!…În momentul în care ne comportăm civilizat”, a fost dialogul dintre Nicușor Dan și George Simion.

Prima factură la energie din această iarnă ar putea veni majorată

Având în vedere că Nicușor Dan nu a oferit încă nicio explicație concretă, încă nu știm dacă Primăria Capitalei va subvenționa facturile la energia termică sau cât va subvenționa din bugetul local.

ADVERTISEMENT

O decizie se va lua la convocarea Consiliului General, de pe 26 noiembrie, a spus edilul general, ceea ce nu exclude situația ca prima factură de la iarnă să vină majorată.

”Din respect pentru ceilalţi membri ai comisiei şi pentru aceste bucureşteni şi această problemă serioasă (n.r. factura la căldură), am stat şi am discutat foarte la obiect, pe toate subiectele tehnice pe care am fost invitat. Sunt gata să dau orice fel de răspuns şi sunt gata să colaborez cu instituţiile statului, pe orice înseamnă rezolvarea problemei termice bucureştenilor. Nu mai putut să stau, în condiţiile în care preşedintele face declaraţii politice.

ADVERTISEMENT

Problema căldurii din Bucureşti vine dintr-o inacţiune care vine de 20-30 de ani. Prima oară, anul ăsta, plătim subvenţia cât trebuie, 950 de milioane de lei. Ani de zile nu s-a plătit subvenţia, ani de zile s-au acumulat deficite economice cât şi în ceea ce priveşte zona de investiţii. Ştiţi foarte bine că Radet a intrat în insolvenţă şi apoi în faliment, în urmă cu doi ani.

Asta este sursa problemelor pe care le are sistemul de termificare centralizat din Bucureşti. Întrucât Guvernul a alocat bani deja pentru primării care au avut necesar de bani pentru noiembrie şi decembrie, în opinia mea, Guvernul va aloca bani pentru acele primării care au necesar de bani”, a spus Nicuşor Dan, jurnaliștilor, pe holurile Parlamentului.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan a precizat că Primăria ar putea subvenționa factura la energie termică din noiembrie abia în ianuarie.

”Diferenţa dintre noi şi ei, e că noi cu plătim două luni mai târziu facturile de căldură. Adică factura din noiembrie o să fie plătită în ianuarie.

Ăsta e motivul pentru care ajutorul de la Guvern pe care noi l-am cerut, a fost pentru ianuarie şi nu pentru noiembrie”, a mai declarat Nicuşor Dan.

ADVERTISEMENT
Tags: