Alegeri 2024

Nicușor Dan caută bani pentru modernizarea Capitalei. Edilul, discuții cu Banca Mondială

Primarul Capitalei, discuții cu Banca Mondială. Edilul caută fonduri pentru realizarea proiectelor de modernizare a Bucureștiului
08.07.2024 | 18:42
Nicusor Dan cauta bani pentru modernizarea Capitalei Edilul discutii cu Banca Mondiala
Primarul Capitalei, discuții du delegația Băncii Mondiale Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Primarul general a precizat că reprezentanții Băncii Mondiale şi-au arătat disponibilitatea de a susţine municipalitatea în obţinerea unor finanţări rambursabile pentru investiţii în termoficare şi transport public, soluţionarea problemelor de trafic, prin dezvoltarea sistemului de semaforizare.

Nicușor Dan caută bani pentru modernizarea Capitalei

Nicușor Dan a mai dezvăluit că reprezentanții instituției financiare internaționale și-au arătat interesul față de direcțiile de dezvoltare a Capitalei.

ADVERTISEMENT

„Am primit zilele acestea, la sediul Primăriei Capitalei, vizita unei delegații a Băncii Mondiale pentru a discuta despre finanțarea unor obiective de investiții prioritare pentru București.

Reprezentanții Băncii Mondiale au fost interesați de direcțiile de dezvoltare ale Capitalei și despre modul în care pot contribui la accesarea fondurilor pentru implementarea proiectelor.

ADVERTISEMENT

În cadrul discuțiilor, aceștia și-au arătat disponibilitatea de a susține obținerea unor finanțări rambursabile pentru investiții în infrastructura de termoficare și transport public, modernizarea transportului în comun, soluționarea problemelor de trafic prin dezvoltarea sistemului de semaforizare.

În perioada următoare, vom analiza care sunt cele mai bune soluții pentru accesarea surselor de finanțare necesare proiectelor de modernizare a Capitalei”, a scris, luni, pe Facebook Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

Grupul Băncii Mondiale este una dintre cele mai mari surse de finanțare și de cunoștințe din lume pentru țările în curs de dezvoltare.

Cele cinci instituții ale sale (Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Asociația Internațională pentru Dezvoltare, Corporația Financiară Internațională, Agenția Multilaterală de Garantare a Investițiilor, Centrul internațional pentru soluționarea diferendelor privind investițiile) împărtășesc angajamentul de a reduce sărăcia, de a spori prosperitatea și de a promova dezvoltarea durabilă.

ADVERTISEMENT

„Cu 189 de țări membre, personal din peste 170 de țări și birouri în peste 130 de locații, Grupul Băncii Mondiale este un parteneriat global unic: cinci instituții care lucrează pentru soluții durabile care reduc sărăcia și creează prosperitate în țările în curs de dezvoltare”, se precizează în prezentarea de pe pagina de internet a Băncii Mondiale.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Pericolul Mercedes și BMW. Dezvăluiri cutremurătoare despre mașinile germane
Pericolul Mercedes și BMW. Dezvăluiri cutremurătoare despre mașinile germane
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”