News

Nicușor Dan, ce atac la Gabriela Firea: “Este un primar speriat”

22.06.2019 | 20:54
Nicusor Dan ce atac la Gabriela Firea Este un primar speriat

Nicușor Dan a lansat un atac nou la adresa primarului Capitalei, Gabriela Firea. Cel care a vrut să fie edilul Bucureștiului spune despre Firea că este un primar speriat. Acesta a găsit o soluție pentru decongestionarea traficului în Capitală, însă ideea cu care a venit fostul lider USR nu a fost pe plac actualului primar.

Nicușor Dan o critică pe Gabriela Firea: Dezastrul traficului din Capitală

Nicușor Dan a spus că introducerea unui tramvai care să lege Pipera de Colentina, Pantelimon sau Titan. „Nu trebuie să fii mare specialist. Avem o zonă de birouri în Pipera și cartiere dormitor Colentina, Pantelimon, Titan. Avem loc păstrat pe bulevarde să facem un tramvai care să lege cartierele dormitor de zona de birouri. Deci trebuie să facem linia de tramvai. Asta spune strategia noastră de transport (PMUD).

Numai că apare un primar speriat că n-a făcut nimic trei ani și spune: facem pasaj suspendat la Doamna Ghica peste Colentina, dar fără tamvai că ne grăbim. Compromițând întreaga linie viitoare de tramvai de care am vorbit. În limba română asta se numește prostie”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Mesajul pe care Nicușor Dan l-a postat pe Facebook, însoțit de o hartă reprezentativă. Sursa foto: Facebook Nicușor Dan

Ce a promis Firea acum trei ani de zile

Situația traficului din București nu este nouă. În 2016, înainte să ajung primar general, Gabriela Firea a câștigat încrederea votanților promițând că va rezolva ambuteiajele care se creează tot mai des, în ultima vreme chiar și atunci când nu este oră de vârf. Pentru a rezolva problema traficului, Firea a achiziționat niște autocare noi de la turci, iar o parte dintre ele au dat chix de la primii kilometri parcurși prin București.

În urmă cu trei ani, printre soluțiile pe care Firea le prezenta pentru fluidizarea traficului se numărau benzile unice, dedicate doar mijloacelor de transport în comun, semaforizarea inteligentă și implementarea unor parcări Park & Ride.