News

Nicușor Dan comentează ipoteza carantinării Bucureștiului. Ce crede primarul general

08.12.2020 | 21:59
Nicusor Dan comenteaza ipoteza carantinarii Bucurestiului Ce crede primarul general
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan, primarul general al capitalei, a comentat ipoteza carantinării Bucureștiului, după ce numărul de infectări a crescut foarte puternic în ultimele zile. Primarul general a discutat despre această posibilitate, a încercat să își explice unde se îmbolnăvesc bucureștenii și a comentat situația căldurii din capitală.

Vlad Voiculescu, consilier general și cel mai probabil viitorul viceprimar al capitalei, i-a cerut marți lui Nicușor Dan să carantineze Bucureștiul, afirmând că situația pandemiei a scăpat de sub control la nivelul secțiilor de terapie intensivă.

ADVERTISEMENT

Primarul Bucureștiului a mai vorbit și despre cum percepe el viitoarea colaborare cu guvernul de centru-dreapta care se pare că se va forma în noul parlament, după ce declarase acum câteva zile că are o relație foarte bună cu fostul prim-ministru, Ludovic Orban.

Nicușor Dan comentează ipoteza unei carantine la nivelul Bucureștiului

“În primul rând cum a fost preluată informația de către presă nu este întrutotul corect, voi avea o discuție, asta este corect, iar carantinarea este ultima ipoteză. Bucureștiul nu intră acum în carantină, nu se pune problema de acest lucru în acest moment.

ADVERTISEMENT

Am avut în ultimele două zile multe cazuri, pe de altă parte, la direcția de sănătate publică anchetele epidemiologice sunt la zi și dispozițiile pentru carantinare și izolare sunt la zi.

Asta e foarte important, orice persoană confirmată pozitiv, în aceeași zi sunt sunate persoanele cu care ea a intrat în contact și astfel nu mai infectează alte persoane. Am extins rețeaua de paturi de ATI, cu toate acestea Bucureștiul acum nu mai are locuri, trebuie să ducem în alte locuri.

ADVERTISEMENT

Am început să pregătim alte locuri, la Colentina, Babeș, Sfântul Ștefan, dar este destul de complicat, avem nevoie de aparate de oxigen, avizele de la ISU, mai multe lucruri.

Carantina se impune când un anumit indicator trece de un anumit nivel, nu suntem încă acolo. Indicatorul acesta spune, în linii mari, spune câte persoane sunt infectate în acest moment, acesta este șase pentru București și nu se impune acum carantinarea, vedem ce se va întâmpla în zilele următoare.

ADVERTISEMENT

Eu sper să îl menținem în acest moment, el a fost puțin mai sus, a scăzut și acum iar a crescut. Indicele este stabilit de Institutul de Sănătate Publică, iar decizia este luată de Comitetul pentru Situații de Urgență, a declarat Nicușor Dan la Digi24.

Bucureștenii se îmbolnăvesc în transportul în comun și la locul de muncă

“Din păcate nu avem un răspus științific la această întrebare, dar din culegerea empirică avem transportul comun, transportul în comun interurban și mai avem, din păcate, infectări la locul de muncă. Oamenii consideră că se văd cu aceleași persoane mereu și astfel lasă garda jos și se infectează”, a subliniat primarul general.

Primarul general: “Ne-a cam trecut glonțul pe la ureche”

“Nicușor Dan a discutat și despre colaborarea sa cu actualul guvern și o viitoare colaborare cu guvernul de centru-dreapta format din PNL, USR-PLUS și UDMR

Colaborez excelent cu guvernul interimar, miniștri sunt aceiași, sunt convins că voi colabora excelent și cu următorul covern al coaliției de dreapta. Cu cât Bucureștiul este mai interesant, cu atât România este mai interesantă, este o colaborare obligatorie în ambele părți.

Sunt convins că proiectele vor merge mai departe. Nu iau metroul la primărie, însă, foarte curând vom avea un bilet unic cu adevărat, pentru transportul public și metroul, prețul va fi stabilit în funcție de niște analize.

E bine că avem o coaliție de dreapta, dar ne-a cam trecut glonțul pe la ureche, mai ales că nu știu ce s-ar fi întâmplat dacă acum două luni și jumătate stânga ar fi câștigat Bucureștiul.

Dacă PSD-ul ar fi câștigat la București, fără îndoială ar fi avut un scor mult mai bun, asta arată experiența alegerilor din ultimii 20 de ani, acum acest efect ar fi fost și mai important”, a spus Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT