News

Nicușor Dan confirmă prezența țânțarilor purtători ai virusului West Nile. Anunțul edilului Capitalei

Nicușor Dan confirmă prezența țânțarilor purtători ai virusului West Nile în Capitală. Edilul Capitalei a făcut un anunț în această dimineață.
23.07.2021 | 12:57
Nicușor Dan confirmă prezența țânțarilor purtători ai virusului West Nile. Anunțul edilului Capitalei
Nicușor Dan confirmă prezența țânțarilor purtători ai virusului West Nile. Anunțul edilului Capitalei. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan a confirmat prezența țânțarilor purtători ai virusului West Nile în București. Edilul susține că există această specie de țânțari, dar nimeni nu s-a îmbolnăvit până acum.

Autoritățile sanitare au descoperit existența unor țânțari purtători de virus West Nile în București, în zonele Crângași și Eroilor.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan confirmă prezența țânțarilor purtători ai virusului West Nile. Anunțul edilului Capitalei

Nicușor Dan a confirmat prezența țânțarilor purtători de virus West Nile, dar susține că nu au fost raportate infectări până acum. Edilul a precizat că se desfășoară tratamente pentru țânțari în Capitală.

Totodată, Nicușor Dan a mai precizat că aceste specii au fost identificate în zonele Eroilor și Crângași. Au fost luate măsuri pentru a preveni îmbolnăvirile cauzate de infectarea cu virusul transmis de acești țânțari.

ADVERTISEMENT

„Tocmai pentru că au fost întârzieri, ritmul pentru tratament va fi mai mare. În anii trecuţi erau 7 tratamente pentru ţânţari, acum se vor face 14 şi acum suntem la al 5-lea.

Atât Institutul Cantacuzino cât şi noi avem acele capcane pentru ţânţari care ne pot spune care sunt speciile care circulă în anumite zone ale Bucureştiului şi faţă de sesizările de la Institut privind zona Eroilor şi zona Crângaşi, am identificat acolo.

Există ţânţarul, da, dar nu există persoane îmbolnăvite. Ca să fim precişi. Această monitorizare este permanentă şi atâta timp cât populaţia persistă, tratamentul este intens pe ei.

ADVERTISEMENT

Au fost 2 constatări, una in zona Crângaşi, una la Eroilor. În fiecare din aceste zone am fost preponderent pe parcuri, de exemplu în Cişmigiu şi zonele adiacente. Asta a început deja de alaltaieri”, a declarat Nicușor Dan, potrivit Antena 3. 

Autoritățile sanitare au constatat prezența acestei specii de țânțari pe teritoriul Capitalei. A fost transmisă o solicitare către Primăria Municipiului București pentru a se lua măsuri urgente în zona Eroilor – Universitate, care include parcurile Izvor şi Cişmigiu, dar şi în alte zone verzi.

Tratamente de combatere a țânțarilor în București

Primăria Capitalei a intensificat tratamentele de combatere a țânțarilor în zonele în care a fost sesizată prezența țânțarilor purtători de West Nile încă de miercuri, 21 iulie.

ADVERTISEMENT

Zonele vizate sunt Splaiul Independenței, zona cuprinsă între Eroilor și Universitate, parcurile Cișmigiu și Izvor, cartierul Crângași.

Primăria București ține în permanență legătura cu Direcția de Sănătate Publică București (DSPMB). Până acum nu au fost confirmate cazuri de infectare cu virusul West Nile.

Compania Municipală Eco-Igienizare a demarat cel de-al cincilea tratament de combatere a țânțarilor, din cele 14 tratamente programate pentru anul acesta.

ADVERTISEMENT

Compania acționează în toate parcurile din Capitală, cum ar fi Herăstrău, Cișmigiu, Carol, Tineretului, Parcul Circului, Parcul Floreasca, Parcul Național, Parcul Alexandru Ioan Cuza.

Campania se desfășoară în fiecare zi, de la periferia Capitalei către centru, până la acoperirea tuturor zonelor din București.

În zilele următoare se va desfășura acțiunea de dezinsecție în toate cartierele Municipiului București. pe aliniamentele stradale, pe spațiile verzi dintre blocuri, pe spațiile verzi ale instituțiilor subordonate PMB.

Totodată, dezinsecțiile se vor face și în rețelele de termoficare aparținând Companiei Municipale Termoenergetica.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri