Nicușor Dan construiește bugetul Capitalei. Care sunt prioritățile Bucureștiului în 2021

Flaviu Popa   
în HotNews
20/01/2021, 23:00
Nicușor Dan construiește bugetul Capitalei. Care sunt prioritățile Bucureștiului în 2021
Nicușor Dan e de acord să preia administrarea spitalelor, însă cu o condiție. Ce dorește primarul Capitalei Sursa foto: Hepta.ro

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că se construiește în aceste zile „în mod transparent” un buget al Bucureștiului.

Nicușor Dan le-a transmis „băieților deștepți” să nu se mai aștepte la cadouri în acest an, o trimitere către Gabriela Firea și „caracatița” din Primărie.

Totodată, Nicușor Dan a anunțat că bugetul se va concentra pe transport, mediul înconjurător, urbanism, educație și cultură.

Nicușor Dan e pregătit să finalizeze bugetul Capitalei

Bugetul va fi „cinstit și realist” și va lua în considerare „nevoia pentru noi investiții” a Capitalei.

„Construim în mod transparent bugetul Primăriei Capitalei pentru acest an – împreună cu direcțiile PMB, consilierii municipali și organizațiile non-guvernamentale. Fără aranjamente contra bucureștenilor, fără dictat administrativ, fără cadouri pentru „băieți deștepți”.

Azi am avut prima rundă de discuții, concentrându-ne pe transport, mediu înconjurător, urbanism, educație și cultură. Urmează discuții pe celelalte domenii, iar la sfârșitul acestei luni vom avea o primă formă a bugetului pentru 2021, care va fi supusă dezbaterii publice în cursul lunii februarie. Sunt consultări autentice, nu mimate; luăm în calcul puncte de vedere diferite și promovăm soluții argumentate.

Va fi un buget cinstit și realist, care va ține cont atât de proiectele în derulare, cât și de nevoia pentru noi investiții”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

În 2020, în vremea când primar general al Capitalei era Gabriela Firea, consiliul General al Municipiului București (CGMB) adoptase un buget general al Primăriei Capitalei de 10 miliarde de lei, aproximativ 2.1 miliarde de euro. Proiectul trecea în acea vreme cu 33 de voturi „pentru”, 15 „împotrivă” și 3 abțineri.

Gabriela Firea era acuzată de ministrul Finanțelor de atunci, Florin Cîțu, că a cheltuit 80% din buget pe salariile angajaților.

Bugetul PMB folosit de primarul general în scop electoral! Astăzi este un moment bun să aflați cum au fost cheltuiți banii dumneavoastră de Gabriela Firea. PMB a avut un buget anual în medie de 5.8 miliarde lei în perioada 2017-2019 versus 3.9 miliarde lei în 2016. Problema este ce s-a întâmplat cu banii. S-a dus această diferență în investiții? Evident că nu. Să vă arăt cum se căpușează un buget în interes personal de un primar general incompetent și iresponsabil”, scria ministrul Finanțelor Publice pe Facebook.

Închide ×