News

Nicușor Dan, decizie fără precedent în cazul parcărilor. Amenzi uriașe și blocarea mașinilor de la 15 august

Primăria Capitalei condusă de Nicușor Dan a luat o decizie drastică în cazul parcărilor. Se dau amenzi uriașe și se poate recurge chiar și la blocarea mașinilor de la 15 august.
03.08.2022 | 12:04
Nicusor Dan decizie fara precedent in cazul parcarilor Amenzi uriase si blocarea masinilor de la 15 august
Decizie drastică cazul parcărilor din Capitală. Șoferii riscă amenzi uriașe și blocarea mașinilor, de la 15 august. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Administrația Nicușor Dan anunță decizii majore în cazul parcărilor din Capitală. Amenzile sunt foarte mari, iar unii șoferi riscă să aibă mașinile blocate.

Decizie drastică cazul parcărilor din Capitală. Șoferii riscă amenzi uriașe și blocarea mașinilor, de la 15 august

Începând cu 15 august, bucureștenii nu vor mai putea parca în Capitală fără să plătească anticipat. Cei care nu respectă această regulă vor plăti amenzi de 200 de lei și riscă blocarea mașinii.

ADVERTISEMENT

”Un comportament civilizat în parcările municipale vă ferește de sancțiuni. Vă rugăm să parcați regulamentar și să achitați anticipat serviciul public de parcare.

Din 15 august, nerespectarea acestor reguli atrage riscul aplicării unei sancțiuni de 200 lei/zi și imobilizarea autovehiculului până la stingerea obligației de plată. Parcați legal și evitați sancționarea!”, se arată pe site-ul primăriei.

ADVERTISEMENT

Care sunt tarifele de parcare în București. Cel mai scump este în zona zero

De la mijlocul acestei luni, bucureștenii care vor dori să parcheze pe arterele din subordinea Primăriei Capitalei, unde sunt trasate locuri de parcare, vor trebuie să plătească. Suma va fi diferită în funcţie de zonă. Vor fi impuse tarife orare, dar și mai multe feluri de abonamente.

Astfel, parcarea în intervalul orar 7.00 – 23.00 costă 10 lei pe oră în zona 0, respectiv 5 lei pe oră în zona 1. Pentru zona 2, tariful e de 2,5 lei pe oră.

ADVERTISEMENT

De asemenea, potrivit Primăriei Capitalei, există mai multe tipuri de abonamente, iar riveranii pot beneficia de abonamente cu sau fără rezervarea locului de parcare, 24/7, în fiecare din zonele de tarifare 0, 1 sau 2 din București. Persoanele fizice pot alege abonamente de o zi, o săptămână, o lună, un semestru sau un an pentru fiecare dintre zonele 0, 1 sau 2 ale Capitalei.

Prețurile abonamentelor pentru persoane fizice sunt următoarele:

  • Zona 0: abonament de o zi (07.00 – 23.00) – 75 lei/zi. Abonament pentru o săptămână – 300 lei. Abonament pentru o lună – 1.050 lei. Abonament pe semestru – 5.250 lei. Abonament pe an- 9.450 lei.
  • Zona 1: abonamente de o zi – 38 lei, 150 lei/săptămână, 525 lei/lună, 2.625 lei/semestru și 4.725 lei/an
  • Zona 2: abonamente de o zi – 15 lei, 60 lei/săptămână, 210 lei/lună, 1.050 lei/semestru și 1.890 lei/an.
ADVERTISEMENT

IMPORTANT! Cei care beneficiază de abonamente pentru zona 0 pot utiliza şi locurile de parcare din zonele 1 şi 2, iar cei care au abonamente în zona 1 pot folosi şi locurile de parcare din zona 2.

Cei care nu plătesc parcarea din centrul Capitalei riscă blocarea roții

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, spune că bucureștenii care nu plătesc parcarea în zona centrală vor fi sancționați cu o suprataxă și li se va bloca roata sau li se va pune un blocator de parbriz.

Din 15 august, inspectorii vor verifica cine și-a plătit parcarea și cine nu, din mașini electrice, cu ajutorul unei aplicații care citește numerele de pe plăcuțele de înmatriculare, așa cum se întâmplă în alte capitale europene, a mai explicat viceprimarul, pentru HotNews.

ADVERTISEMENT