Alegeri 2024

Nicușor Dan declară război primăriilor de sector: ”Referendum în București pentru împărțirea banilor”

Nicușor Dan a avut primele reacții după afișarea afișarea exit poll-ului, la alegerile din 9 iunie. Ce spune edilul Capitalei despre acest nou succes.
09.06.2024 | 23:17
Nicusor Dan declara razboi primariilor de sector Referendum in Bucuresti pentru impartirea banilor
Nicușor Dan, primele reacții după afișarea exit poll-urilor, la alegerile din 9 iunie. Sursa foto: INQUAM_Photos_Octav_Ganea
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan a avut o primă reacție în fața presei și a alegătorilor după afișarea primului exit poll de după alegerile locale desfășurate duminică, 9 iunie, în Capitală.

Nicușor Dan, prima reacție după ce exit poll-ul l-a plasat pe locul 1 la alegerile locale din Capitală, de pe 9 iunie

Duminică, 9 iunie 2024, aproape 19 milioane de români care au împlinit 18 ani au fost așteptați la alegerile locale. Fără îndoială, punctul central al zilei a fost lupta pentru Capitală.

ADVERTISEMENT

Aproape toate exit poll-urile apărute de-a lungul zilei l-au dat pe Nicușor Dan pe locul 1. Aceleași rezultate au fost și la estimările sociologilor de la ora 22.00.

Candidatul independent la Primăria Municipiului București cu susținerea Alianței Dreapta Unită (USR – PMP – FD) este cotat cu 45% dintre preferințele alegătorilor, conform unui exit poll realizat de CURS – Avangarde la comanda PSD – PNL. Mult în spate este Gabriela Firea (PSD), cu doar 24%.

ADVERTISEMENT

După aflarea acestor rezultate preliminare, Nicușor Dan, aflat în Parcul Cișmigiu, a ținut să mulțumească celor care i-au acordat sprijinul. I-a enumerat aici pe cei din Alianța Dreapta Unită, dar și pe oamenii simpli care s-au implicat în campanie.

Să știți că niciodată politicienii nu câștigă alegerile. Ele sunt câștigate de comunități. Azi, am avut o uriașă comunitate care și-a dorit instituții care să lucreze pentru oameni, care și-a dorit dreptate.

ADVERTISEMENT

Sunt copleșit de responsabilitatea pe care mi-o acordați. Ce pot să văd spun: niciodată, eu și colegii mei, nu am putut să ne batem joc de mandatul pe care ni l-ați dat.

Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la compania asta, voluntari, oameni care au strâns semnături, oameni care au dat bani, personalități publice care au girat cu numele lor pentru ce vrem noi să facem. Vreau să mulțumesc și partidelor care au susținut această campanie: USR, PMP, Forța Dreptei, REPER. Și tuturor care au făcut campanie pentru mine”.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan declară război primăriilor de sector

În fața fanilor săi și a publicului telespectator, Nicușor Dan a declarat război primăriilor de sector. El a anunțat un referendum în București pentru împărțirea banilor. ”Cu aprobarea Consiliului General al Capitalei vom declanșa un referendum pentru a afla cum se vor împărți banii între primăria capitalei și primăriile de sector.

Doi ani de zile primăria e obligată să gândească mic pentru că nu poate să gândească mare. Banii de-abia ajung pentru întreținerea infrastructurii pe care o avem. Avem borduri peste borduri, pavele care înlocuiesc alte pavele și panseluțe care înlocuiesc alte panseluțe.

Cu aprobarea consiliului vom declanșa referendum să vedem în subordinea cui este urbanismul din București și cine răspunde de traficul din București”, a mai punctat primarul Capitalei.

Ludovic Orban, după exit poll -ul de la locale și europarlamentare: ”Scorul de astăzi al PSDNL este scorul obținut de baronii roșii și galbeni”

Duminică seara a vorbit și Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei. Acesta le-a transmis românilor ”să nu își piardă speranța, să aibă încredere în democrație”.

”Astăzi, coaliția de guvernare a obținut un scor la care nu visa, dintr-un singur motiv. Noi nu am avut alegeri pentru Parlamentul European în această campanie electorală din cauza comasării ciudate a alegerilor locale cu alegerile pentru Parlamentul European. Toată campania nu a existat nicio dezbatere despre Parlamentul European, despre poziția României și reprezentarea României în Parlamentul European, despre ceea ce trebuie să facă reprezentanții României în Parlamentul European”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta a spus că scorul obținut de rivalii politici de la PSD – PNL ”este scorul obținut de baronii roșii și galbeni, de satrapii și vătafii care conduc primăriile și care au făcut tot ce este posibil, folosind toate pârghiile, inclusiv cele ilegale, pentru a maximiza scorul celor două partide politice.

Realitatea politică a României este complet diferită – 70% dintre cetățenii români sunt nemulțumiți de cum este guvernată România, 67% consideră că România se îndreaptă într-o direcție greșită”, a mai spus Ludovic Orban.

Care au fost rezultatele la alegerile pentru primăria Capitalei din 2020. Distanță mică între Nicușor Dan și Gabriela Firea

În urmă cu 4 ani, rezultatele finale ale alegerilor pentru Primăria Capitalei anunțate de Autoritatea Electorală Permanentă îl plasau pe Nicușor Dan în frunte cu 282.631 de voturi (42,81%). Era urmat de fostul edil, Gabriela Firea, cea care obținea 250.690 de voturi (37,97%).

La precedentele alegeri locale din Capitală, prezența la vot în municipiul București a fost de 37%. 672.004 de persoane s-au prezentat la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Au fost înregistrate 660.118 voturi valabil exprimate.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
Transfăgărăşanul în 2024 trasee, obiective turtistice, atracţii
Transfăgărăşanul în 2024 trasee, obiective turtistice, atracţii
Irinel Columbeanu a ajuns în sapă de lemn, uitat într-un azil, iar fiica...
Irinel Columbeanu a ajuns în sapă de lemn, uitat într-un azil, iar fiica lui a provocat un moment uluitor în România
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Sistemul medical din România, luat cu asalt. Hackerii încearcă un blocaj total
Sistemul medical din România, luat cu asalt. Hackerii încearcă un blocaj total
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în...
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în locul lui Moni! Cum au reacționat Iri și Irinuca? FOTO