Alegeri 2024

Nicușor Dan, declarație surprinzătoare: ”Gabriela Firea are toate șansele să câștige Primăria Capitalei”

Actualul primar al Capitalei a vorbit despre șansele contracandidaților săi de a câștiga competiția electorală din 9 iunie.
23.05.2024 | 17:37
Nicusor Dan declaratie surprinzatoare Gabriela Firea are toate sansele sa castige Primaria Capitalei
Ce spune Nicușor Dan despre șansele Gabrielei Firea pentru un nou mandat la PMB Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Candidatul independent, susținut de Alianța Dreapta Unită (ADU) este de părere că reprezentanta social-democraților, fostul edil Gabriela Firea, are toate șansele să câștige.

Nicușor Dan, declarație surprinzătoare

Actualul edil și-a explicat declarația spunând că există două bazine electorale mari în Bucureşti, de dreapta şi de stânga, şi că va câştiga cine va mobiliza mai bine bazinul electoral.

ADVERTISEMENT

„Este o chestiune de mobilizare. Sunt alegeri într-un singur tur, există două bazine mari în Bucureşti, unul anti-PSD sau să-i spunem de dreapta şi unul PSD sau să-i spunem de stânga.

Şi în interiorul acestor bazine, fiind mai mulţi candidaţi, oamenii se orientează către cel mai bine plasat. Deci, Gabriela Firea are toate şansele să câştige Primăria Capitalei”, a afirmat Nicuşor Dan.

ADVERTISEMENT

Actualul edil a răspuns și la întrebările legate de o eventuală participare a sa la o dezbatere cu contracandidații săi. Acesta a explicat că într-o confruntare electorală într-un singur tur contează primii doi clasați în sondaje.

„Pentru Sebastian Burduja răspunsul l-am dat. Suntem într-o confruntare electorală într-un singur tur. Eu mi-aş fi dorit să fie două tururi, îmi doresc asta de 12 ani.

ADVERTISEMENT

Suntem într-o confruntare electorală într-un singur tur şi atunci contează primii doi clasați. Am încercat să am o dezbatere în momentul în care era evident că pe locul doi era Cristian Popescu Piedone, domnia sa a refuzat.

Acum, legat de o dezbatere cu Gabriela Firea, aştept să văd un sondaj pe care l-am făcut ca să văd cine este candidatul de pe locul doi, dacă este Gabriela Firea sau altcineva”, a precizat Nicuşor Dan.

ADVERTISEMENT

Potrivit celui mai recent sondaj privind competiția pentru Primăria Capitalei, făcut public de INSCOP pe 30 aprilie, Gabriela Firea este la distanță în spatele lui Nicușor Dan în opțiunile alegătorilor.

Astfel, actualul primar al Capitalei se află pe primul loc în intențiile de vot ale bucureștenilor, cu 38,5%, urmat de Cristian Popescu Piedone – 27,4% şi de Gabriela Firea – 21,4%.

Un alt sondaj, comandat de PSD și publicat pe 28 aprilie, sugera că Nicușor Dan ar câștiga alegerile pentru Primăria Generală cu 31% din voturi, în timp ce Gabriela Firea, atunci abia intrată în cursă, s-ar clasa pe locul secund cu 24 de procente, urmată de Cristian Popescu Piedone (PUSL), cu 20%.

ADVERTISEMENT