News

Veşti proaste pentru bucureşteni! Adio, vouchere pentru ochelari, pentru dinți sau pentru biciclete

15.03.2021 | 13:34
Vesti proaste pentru bucuresteni Adio vouchere pentru ochelari pentru dinti sau pentru biciclete
Prejudiciu de milioane de euro la cimitirele din București. Nicușor Dan: ”Am depus la DNA o plângere”. Sursa foto: Inquam photos/Octav_Ganea
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a ținut o conferință de presă pe tema bugetului acestui an. Edilul a precizat că nu este de acord cu voucherele pentru dinți, ochelari, vacanțe sau biciclete.

Nicușor Dan și-a început prelegerea în stilul caracteristic, printr-un atac la fosta administrație. El a explicat că dorește să facă lucrurile diferit față de „spoiala” făcută de Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT

Edilul a continuat prin a menționa datoriile pe care le-a moștenit. În plus, acesta nu a uitat să explice că prin bugetul de anul acesta dorește să iasă din „delirul grandoman” al fostei administrații.

Nicușor Dan, despre bugetul Capitalei pentru 2021: „Nu susțin voucherele pentru ochelari, dinți, vacanțe sau biciclete”

Fiind întrebat cu privire la continuarea programelor de acordare a voucherelor, edilul a explicat că decizia nu-i aparține, dar nu susține aceste lucruri: „decizia este la Consiliul General. Vouchere pentru ochelari nu susţin, vouchere pentru dinţi nu susţin, vacanţe, nu susţin, Materna susţin”.

ADVERTISEMENT

„Programul pentru biciclete e un program oprit în acest moment, susţin crearea de piste pentru biciclete şi susţin un transport alternativ cât mai dezvoltat şi chiar în PNRR există un proiect pentru piste de bicilete, dar să dai oamenilor bani pentru biciclete când ei nu au ce să facă cu ele e absurd,” a explicat primarul general.

Nicușor Dan a declarat și că stimulentele acordate persoanelor cu handicap ar trebui acordate de primăriile de sector: „Eu susţin într-o oarecare măsură aceste stimulente cu menţiunea că este o zonă care, aşa cum este structura administraţiei, ar trebui să revină mai degrabă sectoarelor, decât Primăriei Municipiului Bucureşti.

ADVERTISEMENT

„Deci este o decizie pe care trebuie să o luăm împreună cu Consiliul General, pentru că ei votează bugetul, împreună cu sectoarele, şi împreună cu Guvernul, pentru că Guvernul propune Parlamentului alocarea financiară pentru Primăria Capitalei şi pentru cele de sector. În propunerea de buget pe care am făcut-o sunt prevăzute 100 de milioane, care sunt datorii pe stimulente, adică banii necesari pentru a ajunge la zi cu aceste stimulente, şi sunt prevăzute stimulentele până la jumătatea anului 2021,” a adăugat acesta.

Edilul a precizat că acesta este o schiță a bugetului, făcută împreună cu viceprimarii și cu președintele comisiei de buget. Acesta urmează să ajungă la consilierii generali, care vor da forma finală.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan a mai spus și că proiectul pentru calitatea aerului din Capitală este unul din cele propuse în PNRR. El a mai adăugat că sunt incluse și investiții consitente pentru amenajarea de noi spații verzi.

ADVERTISEMENT