Alegeri 2024

Nicușor Dan, despre candidatura sa la Cotroceni: ”În politică lucrurile se schimbă”

Nicușor Dan a dezvăluit adevăratul motiv pentru care, în acest an, nu intră în cursa pentru Cotroceni. ”În politică lucrurile se schimbă”.
27.06.2024 | 22:29
Nicusor Dan despre candidatura sa la Cotroceni In politica lucrurile se schimba
Nicușor Dan, despre candidatura sa la Cotroceni Sursa foto: presidency.ro/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan a declarat, joi, că nu va candida la Președinția României pentru că își dorește un al treilea mandat în fruntea Primăriei Capitalei.

”În politică lucrurile se schimbă”

„Nu vreau să candidez. În principiu, eu tocmai am primit un mandat la București, sunt multe probleme.

ADVERTISEMENT

În principiu îmi doresc încă un mandat pentru că anticipez problemele și la sfârșitul acestor patru ani”, a declarat Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, la Digi24.

Cu toate acestea, edilul nu a exclus varianta ca peste câțiva ani să facă și acest pas, deoarece ”în politică lucrurile se schimbă deci nu pot să zic acum ce voi face peste 3-4-5-7 ani”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, primarul general al Capitalei a afirmat că atunci când vor fi dezvăluite toate numele candidaților care vor întra în cursa pentru Președinție va face public cine este favoritului său.

Edilul a ținut să precizeze că își va alege candidatul pe care îl va susține la alegerile prezidențiale în funcție de programul său electoral.

ADVERTISEMENT

„Am spus public încă din seara alegerilor, mă interesează dezbaterea pentru că sunt chestiuni care au legătură cu Bucureștiul.

Mă interesează distribuția banilor între primării, banii bucureștenilor deci sunt teme cu care vreau să interferez în modul cel mai transparent, în funcție de asta o să mă pronunț în campania prezidențială și parlamentară.  

ADVERTISEMENT

Voi comunica public, probabil că discuția va fi mai nuanțată dar o să fac public ce-am discutat cu ei și angajamentele lor”, a mai spus Nicușor Dan.

Întrebat dacă președintele USR, Elena Lasconi, este candidatul la alegerile prezidențiale cu care rezonează, primarul general al Capitalei a răspuns: „Desigur că în momentul în care voi discuta cu domnia sa voi ridica și aceste probleme. Sunt optimist tocmai pentru că opțiunile politice ale partidului au fost foarte apropiate de ale mele și sunt optimist că o să aibă aceeași viziune”

ADVERTISEMENT