News

Nicușor Dan despre competiția pentru București: ”Voi candida independent. Este neserios să cauți candidat cu 2-3 luni înainte de alegeri”

Primarul general al Bucureștiului spune că alegerile vor fi o luptă între el și candidatul PSD sau PSD-PNL. ”Ne va judeca electoratul”
07.03.2024 | 22:48
Nicusor Dan despre competitia pentru Bucuresti Voi candida independent Este neserios sa cauti candidat cu 23 luni inainte de alegeri
Nicușor Dan spune că la locale lupta se va da între el și candidatul susținut de PSD sau PSD-PNL Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan a precizat că va candida ca independent, deși a primit o invitație din partea lui Nicolae Ciucă să s înscrie în Partidul Național Liberal.

Nicușor Dan despre competiția pentru București

Edilul Capitalei a mai declarat că pe lângă susținerea alianței electorale Forța Dreptei se așteaptă să colaboreze cu cât mai multe partide de dreapta pentru administrația din Capitală, inclusiv PNL.

ADVERTISEMENT

”În primul rând, ne va judeca electoratul. Ce e important în aceste alegeri, cum a fost în ultimele rânduri de alegeri, e că avem un candidat al dreptei, care are aproximativ 35%, și un candidat PSD cu scorul partidului de 35%. Mi-aș fi dorit să avem alegeri în două tururi.

Pentru că avem alegeri într-un tur, oamenii au teoria votului util – nu votează candidați pe care îi simpatizează dar care știu sigur că nu câștigă, deci va fi o luptă între acești doi candidați.

ADVERTISEMENT

Contracandidatul meu e candidatul PSD-ului sau sprijinit de PSD. Dacă vor fi împreună PSD și PNL e același lucru, electoratul PSD va fi mobilizat”, a spus primarul Nicușor Dan la Digi24.

Primarul general a mai spus că, cel mai probabil, dacă va câștiga un nou mandat va rămâne un primar independent pentru că nu va exista un partid majoritar în Consiliul General și va trebui să colaboreze cu mai multe partide.

ADVERTISEMENT

”În ipoteza în care voi câștiga un nou mandat, nu va exista un partid majoritar. Va trebui să colaborez cu mai multe partide, să ajungem la majorități în consiliu și cel mai probabil voi rămâne un primar independent. Ce se întâmplă peste 2, 5, 10 ani, mai vedem”, a mai explicat edilul.

Făcând referire la candidatul pe care îl va susține PNL, Nicușor Dan a spus că este ”neserios să cauți candidat cu 2-3 luni înainte de alegeri. Bucureștiul e un oraș foarte complicat, cu multe instituții, paliere de decizie. Nimeni nu poate să facă un proiect pentru orașul ăsta în 2-3 luni.

ADVERTISEMENT

Eu mă preocup de București de 15 ani și când am intrat în administrație tot am avut nevoie de o perioadă de acomodare de săptămâni pentru că nu aveam informațiile. Darămite pentru cineva care n-a avut nicio tangență cu acest domeniu.”

ADVERTISEMENT