News

Nicușor Dan, despre lipsa căldurii în București: “Aceasta este situația moștenită”

08.12.2020 | 22:09
Nicusor Dan despre lipsa caldurii in Bucuresti Aceasta este situatia mostenita
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan, primarul general al capitalei, a discutat despre lipsă căldurii în București și numeroasele avarii care au apărut în rețeaua municipală. Acesta a subliniat, la Digi24, că “este situația moștenită din administrația trecută” și a explicat cum va fi această iarnă pentru locuitorii capitalei.

Primarul a ținut să explice mai multe aspecte apărute în zona discursurilor publice, comentând inclusiv ipoteza carantinării Bucureștiului.

ADVERTISEMENT

Termoenergetica se confruntă în ultima perioadă cu tot mai multe avarii, iar bucureștenii sunt din ce în ce mai nemulțumiți de acest lucru, de aceea primarul a făcut din nou declarații despre acest lucru.

Nicușor Dan despre avariile apărute în rețeaua publică în furnizarea căldurii: “Este moștenirea pe care o avem”

“Nu putem să facem mai mult decât am spus că vom face în campania electorală, din păcate. Există un indicator legat de câtă apă se pierde, adică apa de adaos. Aceasta este de trei ori mai mare decât acum trei ani și cu 50% mai multă decât anul trecut.

ADVERTISEMENT

Din păcarte, aceasta este situația moștenită, sistemul acesta mergea oricum târâindu-se, s-au mai adăugat niște lucrări de cârpeală, care se făceau vara, iar toată această vară nu s-a făcut nimic, iar lucrurile sunt din ce în ce mai rele.

Ce putem face în această iarnă este să acționăm cât de repede se poate și să informăm cetățenii despre asta. Avem un call-center la care am detașat niște oameni din primărie foarte amabili să facă asta. Pentru că Termoenergetica se duce și cârpește, se duce și apoi fericită dă drumul și pleznește în altă parte.

ADVERTISEMENT

La schimbări bruște de temperatură există un mecanism de inerție prin care sistemul nu funcționează la capacitate maximă următoarele două-trei zile pentru a nu produce alte avarii majore.

Urmează trei luni pentru bucureșteni cum au fost ultimele două săptămâni, din păcate. Vineri noapte am avut o eroare majoră la ELCEN, iar sectoarele doi și trei înseamnă că au suferit de vineri noaptea până acum, în această seară când sper că lucrurile sunt în parametri optimi. 

ADVERTISEMENT

95% dintre reparații durează mai puțin de 16 ore, cât este de dimineață până seară, dar din păcate există acest fenomen, se crapă imediat după. Există un site care arată toate avariile și un număr de telefon la care acum se și răspunde unde oamenii vă pot relua aceste informații”, a afirmat primarul general al capitalei“, a afirmat Nicușor Dan la Digi24.

Primarul general al capitalei despre companiile municipale: “Cele mai multe dispar”

“Dintre companiile municipale, cele mai multe vor dispărea. Rămân STB, Termoenergetica, Energetica și celelalte colective din companiile municipale vor fi aduse spre administrație, sunt mulți oameni performanți care își fac treaba acolo, dar nu va rămâne și managementul acestor companii”, a adăugat primarul general al Bucureștiului.

ADVERTISEMENT
Tags: