News

Nicuşor Dan, despre “prăduiala” de la companiile municipale: “Să demontezi și să montezi o șipcă la o bancă ruptă costă 400 de lei”

Nicușor Dan își continuă lupta cu companiile municipale. Acesta a vorbit despre tarifele foarte mari practicate de acestea.
02.06.2021 | 12:35
Nicusor Dan despre praduiala de la companiile municipale Sa demontezi si sa montezi o sipca la o banca rupta costa 400 de lei
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan a atacat din nou companiile municipale și a vorbit despre tarifele uluitor de mari pe care le practică acestea. Primarul general al Capitalei a dat explicații după ce tot mai mulți bucureșteni s-au arătat nemulțumiți pentru că parcurile sunt pline de căpușe, șobolani, iar iarba nu a fost tunsă.

Primarul Capitalei promite că se va ține de cuvânt și va închide companiile municipale.

Nicușor Dan, despre “prăduiala” de la companiile municipale

Primăria Capitalei a fost luată la țintă de cetățeni, după ce parcurile administrate de aceasta sunt pline de șobolani, căpușe și buruieni. Primarul Nicușor Dan a  explicat cum s-a ajuns în această situație și promite că în scurt timp situația se va remedia. Vina o poartă companiile municipale, care practică tarife “umflate”, spune acesta.

ADVERTISEMENT

“Pe zona de parcuri, ALPAB are contract de delegare cu această Companie Municipală de Parcuri și o să vă dau niște exemple de prețuri: cosire mecanică a gazonului – un leu pe metrul pătrat, când prețul pieței este 23 de bani pe metrul pătrat, de patru ori mai mult.

Cât costă să demontezi și să montezi o șipcă ruptă dintr-o bancă? 200 de lei să o demontezi, 200 de lei să o montezi. Cât costă să golești un coș de gunoi? 4 lei. Să îl golești într-un sac și să îl pui la loc. Lucrurile acestea nu puteau și nu pot să funcționeze mai departe în acest mod. O să vedeți în activitatea viitoare o corectare a tarifelor“, a spus Nicușor Dan, într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan spune că șobolanii și căpușele vor dispărea în cel mai scurt timp. De asemenea se va începe și asfaltarea străzilor când vremea o va permite.

“Operațiunea de cosire a început. Cred că în două săptămâni o să fie gata în parcuri și apoi urmează spațiile verzi publice. Va începe și dezinsecția, dar trebuie să treacă ploile”, a mai spus primarul.

ADVERTISEMENT

Ce probleme a găsit Nicușor Dan la PUZ-urile de sector

Primarul a descoperit nu mai puțin de 23 de motive de nelegalitate în PUZ-urile de sector. Specialiștii spun că nu există probleme punctuale care se pot remedia pentru că acestea sunt fundamental greșite.

“Pentru că sunt aceste 23 de motive, multe au fost confirmate de instanțe, o să cer prefectului să atace în instanță cele 5 PUZ-uri apoi ele vor fi suspendate și prin acțiunea prefectului. Urbanismul din ultimii 15 ani a fost o golănie și apogeul este constituit de aceste PUZ-uri de sector, prin care s-a urmărit densificarea cu aglomerare și mai mare în trafic, pierderea spațiilor verzi și probleme de securitate investițională.

ADVERTISEMENT

Din punct de vedere urbanistic, aceste PUZ-uri de sector au probleme structurale uriașe pe suprafețe extinse, care acoperă întreaga lor suprafață, care nu pot fi corectate, ci trebuie înlocuite cu un plan urbanistic general. Acesta nu va fi gata mai devreme de trei ani, dacă vreți să îl facem serios”, a mai spus Nicușor Dan.

Ce se întâmplă cu apa caldă în Capitală

De luni bune foarte mulți bucureșteni nu au apă caldă. Nicușor Dan îi acuză cei de la ELCEN, companie deținută de Ministerul Energiei. O soluție ar fi preluarea companiei de către Primăria Capitalei, susține edilul.

“Cei de la ELCEN au decis să intre în revizie simultan cu două centrale. Eu am vrut să fiu tot timpul foarte echilibrat în relația cu ELCEN-ul. După cum știți, am dorit să preluăm ELCEN, bineînțeles plătind statului, Ministerul Energiei contravaloarea, tocmai pentru a nu mai fi tot timpul această pasare de răspundere între ELCEN și Termoenergetica, compania noastră”, a mai declarat primarul general al Capitalei.

ADVERTISEMENT