News

Nicușor Dan e de acord să preia administrarea spitalelor, însă cu o condiție. Ce dorește primarul Capitalei

04.02.2021 | 19:58
Nicusor Dan e de acord sa preia administrarea spitalelor insa cu o conditie Ce doreste primarul Capitalei
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan e de acord să preia administrarea spitalelor, însă cu o condiție. Primarul Capitalei dorește să îi fie decontate cheltuielile acestora, explicând clar că are nevoie de bani pentru a face asta.

Reacția edilului vine în contextul în care mai multe site-uri de știri și televiziuni au distribuit informații conform cărora primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, ar fi tăiat finanțarea unor instituții sanitare. Aceasta din urmă a infirmat această informație, spunând că au fost transferate.

ADVERTISEMENT

Clotilde Armand a precizat că cele patru spitale au fost transferate din administrarea Sectorului 1 în administrarea Consiliului General al Municipiului București. Cu toate acestea, știrea a făcut multă vâlvă în spațiul public, iar Nicușor Dan a reacționat și el.

Nicușor Dan e de acord să preia administrarea spitalelor, însă cu o condiție. Ce dorește primarul Capitalei

„Înțeleg că există dorința, în ultima vreme, a transferului unor obiective dificil de administrat, către Primăria Capitalei. Eu sunt absolut deschis să administrez cât mai multe lucruri care privesc calitatea vieții bucureștenilor, doar să fie asigurată finanțarea către Primăria Municipiului București pentru asta”, scrie Nicușor Dan pe Facebook.

ADVERTISEMENT

„Dacă cineva nu se poate ocupa de aceste proiecte și instituții din Capitală, atunci eu declar că vreau să le administrez împreună cu echipa Primăriei, cu condiția să ni se asigure banii necesari”, a adăugat acesta. Postarea vine în completarea celei distribuite de primarul Sectorului 1.

Clotilde Armand anunțase ieri că „transmiterea din administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a terenurilor și clădirilor aferente a 4 spitale în administrarea Primăriei Municipiului București” este unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi a Consiliului Local Sector 1.

ADVERTISEMENT

Ulterior, au apărut informații în presă conform cărora edilul de la Sectorul 1 ar fi tăiat finanțarea a patru spitale bucureștene. Armand s-a grăbit să nege această acuzație.

„Circulă de aseară (pe mai multe posturi de televiziune conduse de turnători sau fugari deveniți milionari după ce au jefuit Statul Român) o informație falsă despre ședința de Consiliu Local din Sectorul 1. Știu, a fost un adevărat festival al calomniei. Așa se întâmplă atunci când USL trăiește și ai curajul să te lupți cu el. Semn bun!”, scrie edilul Sectorului 1.

ADVERTISEMENT

„Multă lume este revoltată auzind știrea cum că eu am tăiat finanțarea de la 4 spitale din București. Fals, fals, fals! Nu s-a tăiat nimic. În ședința de ieri s-au trecut 4 spitale din administrarea Sectorului 1 în administrarea Consiliului General al Municipiului București. Știți de ce? Pentru că există o decizie a Curții de Conturi care ne spune asta. Și pentru cei care lansează aceste știri false în spațiul public le demonstrez cu legislația în față că sunt niște mincinoși:
– Consiliul Local al Sectorului 1 a hotărât în data de 29.10.2010 trecerea celor 4 spitale din administrarea Sectorului 1 în administrarea Consiliului General al Municipiului București. Interesant, nu? În urmă cu 11 ani s-a hotărât asta…
– În Hotărârea de Guvern cu nr. 114/2010 privind organizarea și funcționarea Ministerului Sănătății scrie negru pe alb că aceste unități despre care unii au ales să mintă în spațiul public ‘SUNT FINANȚATE INTEGRAL DE STAT’”, a adăugat Clotilde Armand.

ADVERTISEMENT