News

Nicușor Dan, explicații despre frigul din calorifere. ”Sunt la curent cu problemele termoficării. Vă asigur de buna credință a tuturor”

Primarul general al Capitalei a făcut publice noi informații despre starea sistemului de termoficare centralizată din București.
28.11.2022 | 21:33
Nicusor Dan explicatii despre frigul din calorifere Sunt la curent cu problemele termoficarii Va asigur de buna credinta a tuturor
Problemele cu termoficarea Bucureștiului sunt departe de a fi rezolvate Foto: Facebook Nicușor Dan
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan a informat bucureștenii că este la curent cu problemele termoficării și a precizat că problemele de la CET Sud vor fi remediate înainte de Crăciun.

Nicușor Dan, explicații despre frigul din calorifere

Edilul a comunicat și că a discutat despre aceste probleme cu reprezentanții Elcen și Termoenergetica.

ADVERTISEMENT

„Sunt la curent cu problemele termoficării, care s-au accentuat începând cu săptămâna trecută. Am avut şi azi o discuţie de lucru cu Elcen şi Termoenergetica. 

Dincolo de problemele curente ale Termoenergetica (starea conductelor), înrăutățirea de săptămâna trecută a venit de la capacitățile de producție ale Elcen, dintre care unele au avut dificultăți la început de sezon rece.

ADVERTISEMENT

Acestea s-au remediat la sfârșitul săptămânii trecute la CET Progresul, se vor remedia la sfârșitul acestei săptămâni la CET Vest și se vor remedia înainte de Crăciun la CET Sud”, se arată în postarea publicată de Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Primarul general al Capitalei a mai adăugat că „tot în jurul Crăciunului, conform graficului, va porni şi centrala provizorie de la Titan”.

ADVERTISEMENT

„Acum se lucrează şi la avaria apărută în cursul dimineţii, care afectează locuitorii din cartierul Tineretului. Vă asigur de buna credinţă a tuturor oamenilor implicaţi care lucrează permanent ca să trecem iarna cât mai bine”, a mai scris Nicușor Dan.

Explicațiile Elcen

Pe de altă parte, tot luni, Electrocentrale București (Elcen) a venit cu o postare pe Facebook cu ”explicații detaliate și complete privind furnizarea sub parametrii solicitați prin comandă”.

ADVERTISEMENT

În cuprinsul postării, Elcen a explicat că livrează în prezent sub parametrii solicitați prin comandă din două centrale și anume CET București Sud și CET București Vest.

Compania a dat asigurări că echipele sale ”fac tot ce se poate pentru ca revenirea în parametrii optimi să se realizeze în perioada imediat următoare. Prin prisma activității ELCEN și ținând cont de echipamentele ce vor fi în funcțiune în această iarnă în CET-uri, furnizarea agentului termic se va face neîntrerupt”.

Totuși Elcen mai subliniază că, din cauza rețelei de distribuție în care nu s-au mai făcut investiții, pierderile sunt uriașe, iar acestea afectează și buna funcționare a centralelor.

ADVERTISEMENT
Tags: