News

Nicușor Dan, explicații despre frigul din calorifere. ”Sunt la curent cu problemele termoficării. Vă asigur de buna credință a tuturor”

Primarul general al Capitalei a făcut publice noi informații despre starea sistemului de termoficare centralizată din București.
28.11.2022 | 21:33
Nicusor Dan explicatii despre frigul din calorifere Sunt la curent cu problemele termoficarii Va asigur de buna credinta a tuturor
Problemele cu termoficarea Bucureștiului sunt departe de a fi rezolvate Foto: Facebook Nicușor Dan
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan a informat bucureștenii că este la curent cu problemele termoficării și a precizat că problemele de la CET Sud vor fi remediate înainte de Crăciun.

Nicușor Dan, explicații despre frigul din calorifere

Edilul a comunicat și că a discutat despre aceste probleme cu reprezentanții Elcen și Termoenergetica.

ADVERTISEMENT

„Sunt la curent cu problemele termoficării, care s-au accentuat începând cu săptămâna trecută. Am avut şi azi o discuţie de lucru cu Elcen şi Termoenergetica. 

Dincolo de problemele curente ale Termoenergetica (starea conductelor), înrăutățirea de săptămâna trecută a venit de la capacitățile de producție ale Elcen, dintre care unele au avut dificultăți la început de sezon rece.

ADVERTISEMENT

Acestea s-au remediat la sfârșitul săptămânii trecute la CET Progresul, se vor remedia la sfârșitul acestei săptămâni la CET Vest și se vor remedia înainte de Crăciun la CET Sud”, se arată în postarea publicată de Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Primarul general al Capitalei a mai adăugat că „tot în jurul Crăciunului, conform graficului, va porni şi centrala provizorie de la Titan”.

ADVERTISEMENT

„Acum se lucrează şi la avaria apărută în cursul dimineţii, care afectează locuitorii din cartierul Tineretului. Vă asigur de buna credinţă a tuturor oamenilor implicaţi care lucrează permanent ca să trecem iarna cât mai bine”, a mai scris Nicușor Dan.

Explicațiile Elcen

Pe de altă parte, tot luni, Electrocentrale București (Elcen) a venit cu o postare pe Facebook cu ”explicații detaliate și complete privind furnizarea sub parametrii solicitați prin comandă”.

ADVERTISEMENT

În cuprinsul postării, Elcen a explicat că livrează în prezent sub parametrii solicitați prin comandă din două centrale și anume CET București Sud și CET București Vest.

Compania a dat asigurări că echipele sale ”fac tot ce se poate pentru ca revenirea în parametrii optimi să se realizeze în perioada imediat următoare. Prin prisma activității ELCEN și ținând cont de echipamentele ce vor fi în funcțiune în această iarnă în CET-uri, furnizarea agentului termic se va face neîntrerupt”.

Totuși Elcen mai subliniază că, din cauza rețelei de distribuție în care nu s-au mai făcut investiții, pierderile sunt uriașe, iar acestea afectează și buna funcționare a centralelor.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Accident cumplit în Codăeşti, judeţul Vaslui. Trei tineri morţi, după un impact devastator...
Accident cumplit în Codăeşti, judeţul Vaslui. Trei tineri morţi, după un impact devastator între o maşină şi două motociclete
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PREȘEDINTELE implicat într-un ACCIDENT AVIATIC! Elicopterul s-a PRĂBUȘIT
PREȘEDINTELE implicat într-un ACCIDENT AVIATIC! Elicopterul s-a PRĂBUȘIT
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Meghan, minciună persistentă. Dar specialiștii au dat-o de gol
Meghan, minciună persistentă. Dar specialiștii au dat-o de gol
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Iubirea demult uitată a Corinei Chiriac. A iubit un cântăreț celebru, dar a...
Iubirea demult uitată a Corinei Chiriac. A iubit un cântăreț celebru, dar a părăsit-o în tinerețe: „Eu aveam 19 ani, ea puțin mai mult”