News

Nicușor Dan, furios pe modul în care se cheltuie banii la primărie: „Unii cred că milioanele cresc în copaci”

22.01.2021 | 22:57
Nicusor Dan furios pe modul in care se cheltuie banii la primarie Unii cred ca milioanele cresc in copaci
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan e extrem de nemulțumit pe modul în care companiile municipale au cerut bani de la bugetul anual al Primăriei Capitalei, într-un mod fantezist.

Primarul general a da exemplul ALPAB care a cerut ca primăria să cumpere bănci cu 5.000 de lei bucata, fiind nevoie de 3.000 de astfel de bănci.

ADVERTISEMENT

Mai mult, amenajarea Parcului Herăstrău a fost evaluată de Compania Municipală Dezvoltare Durabilă la prețul de 370 de milioane de lei.

Nicușor Dan nu suportă cheltuielile fanteziste din primăria București

5 .000 de lei o bancă de stat în parc… În fine, nu o să comentez ce s-a întâmplat acolo, înauntru, am spus deja că o parte dintre direcții au venit cu pretenții fanteziste și o parte din fanteziile astea vin de la companiile care au fost înființate, printre care o companie de dezvoltare urbană durabilă, cumva o companie de urbanism.

ADVERTISEMENT

Vă mai dau o sumă. ALPAB i-a intrebat cam de câți bani am avea nevoie ca să facem un pic mai frumos Parcul Herăstrau? și ei au făcut un studiu și au venit și au spus 370 de milioane de lei.

Deci, multe din aceste sume, care sunt exagerate, vin din comenzi pe care primăria le-a făcut către companii și companiile astea, trăind într-o lume virtuală, așa, în care milioanele cresc în copaci, au aruncat sume și după aceea direcțiile au venit către primar să le dea banii ăștia”, a răbufnit Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

PMB va avea în 2021 un buget de 4.5 miliarde de lei, la care vor fi adăugați banii proveniți din fonduri europene și împrumuturi.

În anul 2020, noi am avut o subvenție de 1,3 miliarde pe transport public și o subvenție de un miliard pe termie și un buget de 4,5 miliarde. Asta înseamna că exact jumătate din buget s-a dus pe aceste doua subvenții. Nivelul celor două subvenții va fi același, poate mai mic la transportul public.

ADVERTISEMENT

Banii pe care o să îi luam de la bugetul național și din micile taxe, venituri pe care le facem noi, vor fi tot 4,5 miliarde, însă vrem să aducem fonduri suplimentare din fonduri europene și din împrumuturi”, a adăugat edilul.

ADVERTISEMENT