News

Nicușor Dan îi bate obrazul celui care l-a pozat pe Orban fumând: ”E ceva ce nu se face”

30.05.2020 | 18:18
Nicusor Dan ii bate obrazul celui care la pozat pe Orban fumand E ceva ce nu se face
Nicușor Dan/ Foto: Inquam Photos
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan, candidatul comun al USR și PNL la Primăria Capitalei, a condamnat atitudinea celui care a făcut fotografia care-l arată pe premierul Orban fumând în sediul Guvernului. Într-o declarație pentru stiripesurse.ro, Nicușor Dan a spus că ”e ceva ce nu se face”.

Nicușor Dan îl scuză pe Orban

În orice caz e ceva ce nu se face. Era vorba de o persoană care fusese chemată. E clar că e ceva ce nu se face”, a afirmat Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

Invitat să comenteze gestul lui Orban de a fuma în interiorul unei instituții publice, candidatul susținut de PNL și USR pentru Primăria Generală a spus că mai important este modul în care Guvernul a gestionat criza provocat de epidemia de coronavirus.

Trebuie să privim lucrurile în perspectivă. Acesta e un lucru care s-a petrecut într-o jumătate de oră dintr-o zi. Ceea ce contează este cum s-a descurcat Guvernul cu criza medicală, ce va face cu criza economică ce va urma. Astea sunt lucrurile către care opinia publică trebuie să se canalizeze. Dl Orban a chemat poliția pentru a fi amendat, și-a recunoscut greșeala și a fost sancționat. Cred că este o reacție corectă de a-și recunoaște greșeala”, a spus Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

Autorul fotografiei făcute în biroul premierului Ludovic Orban la aniversarea acestuia este deputatul Ben Oni Ardelean. Potrivit unor surse liberale citate de  Libertatea, deputatul era printre invitații la petrecere, iar fotografia este făcută din partea încăperii în care se afla Ardelean.

În fotografia publicată prima dată de către Cristian Vasilcoiu, se află, alături de Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Transporturilor Lucian Bode, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Economiei Virgil Popescu.

ADVERTISEMENT

Însă aceștia nu erau singurii liberali care se aflau atunci în încăpere. Pe lângă fotograful de ocazie Ben Oni Ardelean, mai erau prezenți șeful Cancelariei Guvernului Ionel Dancă și ministrul Agriculturii Adrian Oros.

De altfel, tot într-o declarație pentru   Libertatea, premierul Orban a confirmat că mai erau ”trei colegi” în birou, luni, când a fost făcută fotografia. Tot atunci, Orban a negat că fotografia ar fi fost făcută de Ionel Dancă, indicând ca posibili autori pe un membru al personalului care a făcut servirea.

ADVERTISEMENT

Ben Oni Ardelean este de profesie pastor baptist, el fiind totodată conferențiar la Facultatea de Teologie Baptistă a Universității București.

 

ADVERTISEMENT