News

Nicușor Dan începe demolările. Ce se va întâmpla în Centrul Vechi “O să începem primăvara asta”

Anunțul lui Nicușor Dan care îi face pe patronii cafenelelor din Capitală să tremure. Primarul Bucureștiului se apucă de demolări
17.02.2024 | 21:57
Nicusor Dan incepe demolarile Ce se va intampla in Centrul Vechi O sa incepem primavara asta
Nicușor Dan dezvăluie că unele cafenele din Centrul Vechi și Herăstrău vor fi demolate. Sursa foto: Colaj Fanatik / Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Mai multe cafenele din Centrul Vechi și din Parcul Herăstrău vor fi demolate, potrivit anunțului făcut de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. Lucrările ar putea începe în doar câteva luni.

De ce vrea Nicușor Dan să demoleze cafenelele din Centrul Vechi

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a discutat într-un interviu pentru Digi24, despre problema cafenelelor, teraselor și restaurantelor din Centrul Vechi, unde a menționat că există o mulțime de astfel de localuri care au obținut autorizație, dar în mod ilegal.

ADVERTISEMENT

Mai mult, el a explicat că în această primăvară se vor demola clădirile din Centrul Vechi, zona Lipscani, care sunt construite fără permisiune.

„Cele mai multe dintre ele au autorizație de construire, autorizația este nelegală, pentru că acolo este spațiu verde. Numai că momentul la care tu puteai să contești acele autorizații data și în 2010 era de un an.

ADVERTISEMENT

Dacă sunt nelegale o să le demolăm. O să începem în primăvara asta cu zona Lipscani. Cele care sunt ilegale vor fi dărâmate. Acolo este o problemă și de siguranță la incendiu și la cutremur.”, a spus Nicușor Dan la Digi24.

Nici terasele din Parcul Herăstrău nu vor scăpa de „buldozerele” lui Nicușor

În ceea ce privește Parcul Herăstrău, aproape toate localurile au autorizații ilegale și nu mai există posibilitatea de a le contesta, mai spune Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

„În Herăstrău, autorizații nelegale au aproape toate, iar noi nu mai suntem în termen pentru a le contestat.  Soluția pe termen mediu e să găsim o locație și dezbaterea pe care o să o avem pe Planul Urbanistic General chiar în prima jumătate a acestui an o să reflectăm la problema asta, să găsim o locație ca toți oamenii ăștia să se mute și să lase parcul în pace”, a mai declarat Nicușor Dan pentru sursa citată.

Și Clotilde Armand vrea să demoleze construcțiile ilegale din Herăstrău

În urmă cu o săptămână, primarul Sectorului 1 al Capitalei, anunța într-o postare pe Facebook despre  mai multe restaurante care s-au construit ilegal pe malul Lacului Herăstrău.

ADVERTISEMENT

„Patronii teraselor Kayo, It Cucina, Nuba, HiroBay, Taverna Racilor, Stadio și Il Locale au ridicat construcții fără autorizație pe malul lacului Herăstrău. La solicitarea noastră, Poliția Locală a Municipiului București, singura instituție care are competența să facă astfel de verificări în zonele protejate (Parcul Herăstrău este monument istoric), a verificat aceste terase și a confirmat tot ce am spus public. Nu doar că fostele administrații PSD-PNL le-au dat afaceriștilor de partid lacul Herăstrău, i-au și protejat de controale și au închis ochii la toate neregulile.”, a scris Clotilde Armand.

Armand a mai precizat că Poliția Locală a Capitalei ar fi sesizat neregulile către Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 și s-ar fi deschis dosare penale pentru executarea unor lucrări fără autorizație de construire într-o zonă care este protejată.

ADVERTISEMENT