Nicușor Dan începe în forță la Primărie. Deciziile anunțate după prima zi de mandat

Adrian Baciu   
în HotNews
29/10/2020, 20:19
Nicușor Dan începe în forță la Primărie. Deciziile anunțate după prima zi de mandat
Nicusor Dan, noul primar al Capitalei, se adreseaza audientei la finalul ceremoniei de depunere a juramantului, ceremonie desfasurata in curtea interioara a sediului Primariei Generale din Bucuresti, joi 29 octombrie 2020. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Nicușor Dan, noul Primar General al Capitalei, își începe în forță mandatul și anunță, pentru zilele următoare, o serie de acțiuni importante în mai multe domenii arzătoare pentru București.

Joi seară, la doar câteva ore după ce a depus jurământul, noul edil a anunțat că după o primă evaluare de la preluarea mandatului se impun o serie de măsuri care să asigure funcționalitatea instituției.

Nicușor Dan a subliniat faptul că în acest moment instituția pe care a preluat-o se confruntă cu mai multe probleme, cele mai importante fiind cele de ordin economic.

Nicușor Dan, primele decizii anunțate după preluarea mandatului la Primăria Capitalei

Joi, în cadrul unei ceremonii organizate la sediul municipalităţii, noul primar general al Capitalei, Nicuşor Dan, a depus jurământul, în prezența premierului Ludovic Orban.

La scurt timp după acest eveniment, noul edil a susținut o declarație de presă, în fața sediului Primăriei Generale, în care a vorbit despre planurile de bătaie din viitorul apropiat.

Nicuşor Dan a anunţat că a făcut o primă evaluare a instituției şi a constatat că sunt 6.000 de litigii pe care le are municipalitatea, ceea ce arată că ceva nu funcționează. Mai mult, noul primar a explicat că situația financiară este cea pe care a estimat-o în campania electorală, respectiv datorii de 3 miliarde de lei.

”Vreau să vă spun că în primele zile din mandat mă voi ocupa de chestiunile urgențe și mă voi asigura că instituția poate să funcționeze. Am avut o evaluare a Direcției Juridice, o evaluare preliminară a Primăriei și a instituțiilor din subordine, precum și o discuție aplicată pe chestiunea coronavirusului.

Mâine vom avea o discuție pe tema termoficării, unde am invitat și persoane din ELCEN. Vom avea și discuții pe resurse umane, precum și pe companiile municipale și pe situația lor managerială și financiară.

Primăria Capitalei are în prezent 6.000 de litigii, ceea ce înseamnă că ceva nu funcționează la nivel administrativ. Vom avea o repartizare pe tipuri de litigii pe care Primăria Capitalei le are.

Există o uriașă întârziere în chestiunea proprietății. Primăria Capitalei, mai puțin companiile, are datorii de 3 miliarde de lei. Estimarea de buget pentru 2020 este de 4 miliarde de lei. Nu am pus aici care sunt datoriile companiilor.”, a spus Nicușor Dan.

Discuții privind criza coronavirus

Din planurile noului edil nu aveau cum să lipsească măsurile legate de criza gravă a pandemiei de Covid-19. Acesta spune că a avut deja discuții cu cele mai importante instituții implicate în lupta cu virusul.

”În ceea ce privește criza coronavirusului, am avut discuții cu reprezentanți ai Ministerului Sănătății, DSU, DSP, reprezentanți ai instituțiilor care asigura ordinea publică (Poliția națională, locală, Jandarmerie), reprezentanți ai Ambulanței București-Ilfov, reprezentanți ai ASSMB (Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București).

Am abordat situația spitalelor, chestiunea testării, ce se poate face și ce este necesar să facem în săptămânile următoare, către ce categorii de oameni ne vom duce cu testarea. Vom mai discuta despre locurile unde încălcarea regulilor este cea mai frecventă și unde putem să intervenim”, a mai declarat, joi seara, primarul Nicuşor Dan.

Închide ×