Sport

Nicușor Dan, interviu despre proiectul CSM București: “Acum doi ani nu atrăgea pe nimeni! Pentru moment, asta este decizia mea!”. Exclusiv

Nicușor Dan a acordat un interviu pentru FANATIK în care a vorbit despre situația CSM București, vorbind și despre sprijinul Primăriei pentru anii următori.
26.10.2022 | 15:45
Nicusor Dan interviu despre proiectul CSM Bucuresti Acum doi ani nu atragea pe nimeni Pentru moment asta este decizia mea Exclusiv
Nicușor Dan, primarul Bucureștiului și sigla CSM București. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Primăria Capitalei virează peste trei milioane de euro anual la secția de handbal feminin a CSM București. În ultimii ani, obiectivele de performanță ale echipei au fost ratate și s-a pus problema reducerii masive de buget.

Nicușor Dan, interviu pentru FANATIK despre proiectul CSM București

Însă, proiectul a continuat la același nivel de implicare financiară din partea Primăriei, țintele din acest sezon fiind câștigarea campionatului și calificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor, ambele obiective fiind ratate în stagiunea trecută.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan a participat la inaugurarea Muzeului Fotbalului din Centrul Vechi și după ce a făcut turul clădirii, a acordat un interviu reporterilor FANATIK prezenți la eveniment, în care a discutat despre viitorul proiectului CSM București.

“CSM București era o echipă care nu mai atrăgea pe nimeni”

Edilul susține că, cel puțin deocamdată, proiectul se bucură de susținerea sa, fiind un mijloc de promovare a Bucureștiului. Primarul susţine că este cale lungă până la construirea unei noi săli polivalente, dar vine cu veşti bune despre patinoarul Mihai Flamaropol.

ADVERTISEMENT

Domnule primar, aș vrea să vă întreb dacă sunteți mulțumit de cum se desfășoară proiectul CSM București?

– Trebuie să plecăm cu istoria. Acum doi ani când am venit, CSM București era o echipă care nu mai atrăgea pe nimeni. Cumva, toată lumea se cunoaște cu toată lumea în această zonă de handbal feminin. Se știa că salariile nu mai sunt plătite la timp și sunt restanțe de patru luni. Din momentul în care am vrut să facem echipa pentru sezonul 2021-2022, foarte multe jucătoare pe care le-am ofertat la prețul pieței nici nu au venit. De asta trebuie să avem puțină răbdare cu clubul acesta, ca să recâștigăm imaginea…

ADVERTISEMENT

“Nu mi-a plăcut ultimul meci, mai ales repriza secundă, dar, în ansamblu, este o echipă nouă”

Adică să își recapete clubul credibilitatea? 

– Da, exact. Acum, când am făcut echipa pentru sezonul 2022-2023 reacțiile au fost mult mai bune și, în general, pe cine am ofertat a venit. Nu mi-a plăcut ultimul meci, mai ales repriza secundă (n.r. cu Vipers, 29-35), dar, în ansamblu, este o echipă nouă. Durează timp pentru relațiile de joc. Eu sunt adeptul lucrurilor care se clădesc în timp.

Vă gândiți să numiți un director general la echipă? După ce ați detașat-o pe doamna Szabo, clubul este în continuare condus de un director intermediar…

ADVERTISEMENT

– Strict administrativ, doamna Szabo este detașată la o altă instituție. Postul nu este liber pentru un concurs. Dacă se va întâmpla ca postul să fie liber, o să facem un concurs pentru postul de manager al întregului club CSM București.

“Pentru moment, susținerea mea există pentru acest proiect și motivul este că se face o promovare foarte bună a Bucureștiului printr-un club”

De ani de zile există această incertitudine a proiectului CSM București și mulți susțin că la un moment dat robinetul cu bani se va închide. Proiectul CSM va continua și anii următori la același nivel de investiții sau acestea se vor reduce?

– Este o decizie care ține de Primar și Consiliu General. Pentru moment, susținerea mea există pentru acest proiect și motivul este că se face o promovare foarte bună a Bucureștiului printr-un club. Sunt foarte bucuros că avem trei echipe din București în Liga Campionilor. Asta este foarte bine pentru București. Ce este important, pe partea de sponsorizări, sumele au crescut. Este un lucru bun și pe măsură ce ne consolidăm, putem să mergem la mai mult.

Spuneați de trei echipe bucureștene în Liga Campionilor. Mulți iubitori de sport așteaptă o sală polivalentă în București. Există un proiect în acest sens? 

– Am făcut niște demersuri, dar până nu se concretizează, prefer să nu spun nimic.

Patinoarul Mihai Flamaropol nu se mai dărâmă: “Doar elementele metalice care leagă acele tronsoane de beton trebuie înlocuite”

Deci, mai durează…

– În schimb, noutatea este că s-a terminat expertiza la patinoarul Flamaropol și 90% este bună. Structura de rezistență ține, dar nu țin niște elemente metalice care țineau acoperișul și care trebuie acoperite. În trei-patru săptămâni vom ieși în achiziție pentru reproiectare și construcție.

Adică nu trebuie dărâmat, poate fi modificat, nu?

– Da, doar elementele metalice care leagă acele tronsoane de beton trebuie înlocuite.

Aș vrea să vă întreb și de Muzeul Fotbalului, recent deschis în Centrul Vechi. Avea nevoie Bucureștiul de un astfel de loc?

– Fără discuție. Bucureștiul are nevoie de cât mai multe inițiative private care să atragă turiști români și străini. Mă refer la oameni din afara Bucureștiului care vin aici pentru o zi sau două. Muzeele de fotbal din întreaga lume atrag mulți turiști și este foarte bine că o astfel de inițiativă privată are loc într-o zonă importantă și tranzitată a Bucureștiului.

  • 3.800.000 de euro este bugetul anual al echipei de handbal feminin CSM Bucureşti
  • 2.000.000.000 de euro este bugetul Bucureştiului în 2022

 

ADVERTISEMENT