News

Nicușor Dan l-a demis pe directorul responsabil de curățenia din parcuri. Interimatul, asigurat de edil

Nicușor Dan l-a demis, joi, pe directorul de la Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB). Până va fi găsit un nou director, Nicușor Dan i-a luat locul, pe poziție interimară.
26.08.2021 | 14:39
Nicusor Dan la demis pe directorul responsabil de curatenia din parcuri Interimatul asigurat de edil
ADVERTISEMENT

Directorul responsabil de curățenia parcurilor din Capitală a fost demis, joi, de Nicușor Dan din cauză că nu s-au ocupat corespunzător de igienă companiile angajate de ALPAB. În consecință, edilul Bucureștiului a preluat conducerea interimară a instituției și a precizat că va anunța când va organiza un concurs pentru un nou șef la ALPAB. De altfel, neagă faptul că liderul  PNL, Ludovic Orban, i-a influențat decizia.

”Conducerea interimară a acestei instituții am preluat-o eu azi. Da, m-am întâlnit ieri dimineață cu Ludovic Orban. Nu mi-a dat nici o indicație ce să fac eu la ALPAB. Am discutat cu domnul Orban de chestiuni administrative, guvernamentale și politice.

ADVERTISEMENT

Nu a funcționat colaborarea între ALPAB și compania de parcuri. Compania a făcut lucrări de mântuială. Chiar dacă au fost plătiți să salubrizeze aleile să tundă iarba, au făcut asta de mântuială și bucureștenii au văzut-o.

 Îmi asum răspunderea pentru ce se întâmplă. Voi face o analiză, dacă vom face un concurs de director vă vom anunța”, a spus Nicușor Dan în cadrul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT

De luni, curățenie generală în parcuri

De asemenea, Nicușor Dan a spus că de la începutul săptămânii se vor deplasa în parcurile Cișmigiu, Herăstrău, Carol, 40 de oameni de la ALPAB pentru a face o curățenie corespunzătoare.

”Luni diminieață 40 de oameni vor veni în parcul Cișmigiu, într-o săptămână o să arate așa cum ar trebui să arate un parc. Începem cu Cișmigiu, continuăm cu Herestrău, cu parcul Carol.

ADVERTISEMENT

Noi avem aproximativ 40 de oameni la ALPAB cu care putem să intervenimi, ei trebui să fie coordonați profesionist”, a mai declarat edilul.

Nicușor Dan a mai spus că în următorii doi ani, parcurile vor arăta mai bine, deoarece până acum nu au fost bani de investiții.

ADVERTISEMENT

”Nu au fost bani pentru a face investițiile de care e nevoie în parcuri. În doi ani de acum parcurile vor arăta cum trebui”, a mai precizat Nicușor Dan.

Totodată, Nicușor Dan a declarat că se vor desființa companiile angajate de ALPAB pentru asigurarea curățeniei din parcuri și că de la 1 septembrie vor fi oameni direct de la ALPAB care vor avea grijă de igiena parcurilor.

”O să avem o ședință de consiliu pe 1 septembrie, printre aceste subiecte este desființarea companiei de parcuri, desființarea companiei de arbori. Acum în contractul de delegare era o clauză de exclusivitate, ALPAB chiar dacă avea oameni nu putea să vină să întrețină un spațiu verde. După 1 septembrie, putem avea oameni de la ALPAB”, a mai declarat primarul general.

Toate acestea se întâmplâ după ce în Parcul Cișmigiu s-a sesizat inițial o neregulă în ceea ce privește igiena. Pe lângă deșeuri, în parc s-au găsit și multe buruieni.

ADVERTISEMENT
Tags: