News

Nicușor Dan nu ia în calcul economii la iluminatul public. “E corelat cu siguranța cetățeanului”

Primarul Capitalei spune că Bucureștiul este un oraș sigur, dar că oprirea iluminatului public ar putea afecta siguranța locuitorilor.
12.09.2022 | 08:59
Nicusor Dan nu ia in calcul economii la iluminatul public E corelat cu siguranta cetateanului
Edilul Capitalei a dat asigurări privind siguranța bucureștenilor Foto: Facebook Nicușor Dan
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan consideră că bucureștenii locuiesc într-una dintre cele mai sigure capitale din lume, infracțiunile grave fiind doar cazuri izolate.

Nicușor Dan nu ia în calcul economii la iluminatul public

În contextul unei discuții legate de măsurile de economisire a energiei implementate de Primăria Generală și instituțiile subordonate, edilul a declarat că, deși există discuții legate de reducerea iluminatului public, o decizie în acest sens ar fi complicată.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan este de părere că orirea iluminatului public ar veni cu riscuri pentru siguranța locuitorilor Capitalei.

„Evident că poți să oprești iluminatul public, numai că asta e corelat cu siguranța cetățeanului”, a spus Nicușor Dan în cadrul unei emisiuni la Digi24.

ADVERTISEMENT

Primarul general a mai fost întrebat și dacă a crescut infracționalitatea în București în ultima perioadă, mai ales având în vedere cazul băărbatului care a atacat cu un bisturiu mai multe femei în timp ce mergea pe o trotinetă prin centrul orașului.

„Este un lucru care nu este în atribuția noastră, a Primăriei Municipiului București, dar astfel de incidente se petrec peste tot în lume, iar în București sunt izolate”, a răspuns primarul general al Capitalei.

ADVERTISEMENT

Primarul general spune că la iarnă va fi mai cald în case

În cadrul aceleiași emisiuni, Nicușor Dan a susținut că situația termoficării din București s-a ameliorat în ultimul an.

”Trebuie să ne uităm care e evoluția. Dacă ne uităm la câtă apă se pierde (în rețea n.r.), observăm că în ultimul an și jumătate pierdem puțin mai puțină apă decât înainte. Am stopat această cădere. Al doilea lucru pe care l-am făcut a fost să plătim integral banii de subvenție, diferența dintre cât costă cu adevărat gigacaloria și cât plătesc bucureștenii. Nu s-a întâmplat niciodată până în 2020”, a declarat edilul.

ADVERTISEMENT

De asemenea, primarul general a mai precizat că până la finalul anului va intra în funcțiune o centrală termică provizorie în CET Titan.

”Noutatea pentru această iarnă este că o să avem o centrală provizorie în CET Titan, ca să suplimentăm presiunea pusă pe centralele din sud. Are o capacitate de 70 de MW energie termică și o să fie gata înainte de Crăciun”, a mai explicat Nicușor Dan.

”Iarna viitoare, media apartamentelor care nu vor avea căldură va fi mai mică decât anul trecut. O să fie puțin mai bine, nu pot să vă spun exact”, a mai declarat acesta.

Nicușor Dan a mai anunțat că, în vederea accesării de fonduri europene, se ia în calcul implementarea tehnologiei bazate pe pompe de căldură.

ADVERTISEMENT